Kolme Soinin kylää avautuu kävijöille Avoimet kylät -tapahtumassa!

Vehun maa- ja kotitalousseuran Auvo Rannila, Laasalan kyläseuran Maria Leppälä ja Veera Hautamäki sekä Hautakylän kyläyhdistyksen Tarja Vuorinen kutsuvat kaikkia tutustumaan Soinin kyliin Avoimet kylät -päivänä, lauantaina 11.6.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa kolme kylää on innostunut lähtemään mukaan Avoimet kylät -päivään, joka järjestetään tulevana lauantaina 11.6. valtakunnallisesti jo kahdeksatta kertaa.

Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

MAINOS

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. Päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit. Vuonna 2022 Avoimet Kylät päivä on samana päivänä Maa- ja kotitalousnaisten järjestämän Impin päivän kanssa.

Kyläläisiä, kaikkia soinilaisia ja kaikkia kylistä kiinnostuneita kutsutaankin nyt sankoin joukoin vierailemaan Vehulla, Laasalassa ja Hautakylällä.

Vehu-talolla tapahtuma alkaa kello 12 pihapelien merkeissä. Paikalla on kahvio, josta saa myös makkaraa. Arpajaisissa pääpalkintoja on grilli! Kello 16 Jussi Roponen ja Tapani Lager musisoivat ja myös karaokea on luvassa.

Vehulla tapahtumat ovat aina vetäneet mukaan hyvin väkeä, joten samaa odotetaan myös tällä kertaa. Auvo Rannila Vehun maa- ja kotitalousseurasta kertoo, että oman kylän väen lisäksi tapahtumat houkuttavat myös mökkiläisiä ja muita kylästä kiinnostuneita.

Lauantain jälkeen Vehulla tapahtuu kesän mittaan muutakin. Vehu-patikka on 13.8. ja reittejä on vaikka Arpaisille saakka. 4.9. järjestetään kylien välinen haastetapahtuma. Konsertteina Vehu-talolla on luvassa 31.7. Jaska Mäkynen ja 11.9. Marita Taavitsainen! Vehulle kannattaa siis lähteä kauempaakin!

Laasalassa Avoimet kylät -tapahtumaa juhlitaan uimakauden avajaisten merkeissä Alasen rantasaunalla. Saunalla on avoimet ovet kello 12-20. Rannassa on kello 12-14 myös leikkimieliset rantaonkikilpailut uusilla laitureilla.

Maria Leppälä ja Veera Hautamäki Laasalan kyläseurasta kertovat, että onkikisassa palkitaan ainakin pienimmän kalan pyytäjä ja varmasti muitakin menestyneitä onkijoita! Sarjoja on sekä lapsille että aikuisille.

Kesän aikaan on luvassa myös perheille suunnattua kesäreissua, joka on avoin kaikille soinilaisille. Suosittu rantasauna on edelleen vuokrattavissa käyttöön ja sitä hoitavat kylän nuoret.

Hautakylällä kyläyhdistys viettää lauantaita hiekkalaatikon avajaisten merkeissä Hautakylä-talolla. Kyläläisiä, mökkiläisiä ja kaikkia kylästä kiinnostuneita kutsutaan kahville kello 12-14 ja uusitun hiekkalaatikon avajaisissa perheen pienimmillekin riittää varmasti ohjelmaa! Talutusratsastustakin on luvassa!

Tarja Vuorinen toteaa, että erityisesti paikalle toivotaan kaikkia niitä uusia kyläläisiä, joita korona-ajasta johtuen ei ole voitu käydä henkilökohtaisesti tervehtimässä viime vuosien aikana.

Hautakylän kesään tulee kuulumaan 6.7. järjestettävä Hautakylä seikkailee -tapahtuma, jossa on paljon ohjelmaa ja erityisesti naapurikylät kannustusjoukkoineen kutsutaan mukaan.

Luvassa on kisailua kaksihenkisin joukkuein. Osallistua saavat muutkin, mutta erityisen tärkeää on jatkaa Soinissa käynnissä olevaa kylien välistä mittelöä siitä, missä kylässä haasteet saadaankaan selvitettyä parhaiten…

Soinissa kylien välille onkin virinnyt antoisaa yhteistyötä ja -toimintaa, josta osoituksena ovat myös eri kylissä järjestettävät haastetapahtumat ja yhteistyön voimalla on innostuttu myös osallistumaan Avoimet kylät -päivään näin suurella joukolla!

Lähdetään siis Soinin kylille! Tekemistä ja koettavaa on vaikka koko päiväksi!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLappis-Areenan harjakaisia juhlittiin miltei valmiissa urheiluhallissa!
Seuraava artikkeliTyöt ja tekijät kohtasivat Alajärvellä