Valkealammen karavaanaripaikat ja frisbeegolfrata käyttöön juhannukseksi!

Odotetut sähköistetyt paikat karavaanareille tulevat käyttöön juhannuksen aikoihin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Valkealammen upea matkailualue kehittyy tänäkin kesänä jälleen aimo harppauksen eteenpäin, sillä odotetut sähköistetyt paikat karavaanareille tulevat käyttöön juhannuksen aikoihin kaupungin työnä ja samaan aikaan alueelle valmistuu kovaa vauhtia myös frisbeegolf -rata Lehtimäen Jyskeen palloilujaoston hankkeena.

Parhaillaan alueella työtä tehdään myös kaivaen alueen ilmakaapeleita maahan. Tämä toteutetaan yhteistyössä kaupungin ja Lehtimäen Sähkön kanssa.

MAINOS
Myös Valkealammen uimarantaan on saatu uutta, sillä pitkään palvellut vanha laituri on uusittu.

Aluetta siistitään samalla muutenkin ja tehdään tilaa karavaanareille, joille tulee alkuvaiheessa tarjolle kymmenen paikkaa. – Lähdetään tällä liikkeellä ja jos kysyntää on, tilaa laajennukselle kyllä riittää, toteaa kuntatekniikan päällikkö Juuso Pikkukangas Alajärven kaupungilta.

Myös Valkealammen uimarantaan on saatu uutta, sillä pitkään palvellut vanha laituri on uusittu.

Alueella on vanhastaan lukemattomat määrät polkuja ja useita laavuja palvelemaan niin patikoitsijoita kuin maastopyöräilijöitäkin, joiden lajien harrastajia liikkuukin Valkealammen maastoissa paljon.

Suosittu Ravintola Valkealampi palvelee kulkijoita koko kesäkauden ajan ja myös karavan -paikkojen vuokraus tapahtuu sen kautta.

Frisbeegolfia upeassa maastossa

Frisbeegolfrata alueelle tulee Lehtimäen Jyskeen palloilujaoston toimesta. Marko Leppäkangas kertoo, että rahoitusta töineen noin 20000 euron arvoiseen investointiin on saatu Aisaparilta ja työt tehdään talkoin. – Innokkaille talkoolaisille riittää edelleen ruuvien poraamista ja muuta puuhaa, joten olkaa yhteyksissä, jos haluatte tulla mukaan!

Rakentuva rata on täysimittainen 18 korin rata ja se on tasoltaan vaativa harrastajan rata. Rata noudattelee pitkälti kolmen kilometrin hiihtoladun linjausta, joten maasto on vaihtelevaa ylä- ja alamäkineen. Puustoon ei juurikaan tarvitse koskea, sillä luonnon omia muotoja ja aukkopaikkoja käytetään tehokkaasti hyväksi.

Tavoitteena on, että rata valmistuu kesäkuun aikana – mielellään jo juhannukseksi. Valmistuttuaan se on kaikkien vapaassa käytössä, sillä se on yleiseen liikuntaan tarkoitettu.

Leppäkangas toteaa, että maasto ja maisemat reitillä ovat hienot, onhan se vaihtelevassa kangasmaastossa. Radalla järjestettäneen tulevaisuudessa myös kisoja, sillä valmiit hiihtostadionin rakennukset voivat palvella myös frisbeegolf -kisojen järjestäjiä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliFinnKatsastus palvelee kesän aikana kahdessa toimipisteessä Alajärvellä
Seuraava artikkeliKuusiokunnat ja Järviseutu nousevat valtiontuen II-tukialueiksi