0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

222 vuotta Jumalan sanaa Lehtimäellä

Lehtimäen kappeliseurakunnassa oli monta kiitoksen aihetta sunnuntaina. Kirkossa vietettiin sen 222-vuotisjuhlamessua. Uudet, Tapani ja Rauni Hietasen lahjoittamat kirkkotekstiilit siunattiin käyttöön.

Vs. diakonissa Merja Rantakangas siunattiin tehtäväänsä ja muistettiin laajaa ja tehtäväänsä sitoutunutta Kirkonemäntien joukkoa. Sunnuntain teemana oli aarteet ja kirkon juhla, uudet kirkkotekstiilit ja uusi työntekijä toistivat tätä teemaa.

MAINOS
Vs. diakonissa Merja Rantakangas vihittiin tehtäväänsä juhlamessussa. Siunaamisen toimittivat kirkkoherra Ari Auranen, Jorma Hauta-aho, Tapio Moisio ja Aune Kuoppa-aho.

Jacob Rijfin suunnittelema Lehtimäen kirkko on uusklassinen puukirkko, joka on muodoltaan tasavartinen, sisäviisteinen ristikirkko.

Lehtimäen seurakuntaa 23 vuotta ja kaksi kuukautta palvellut ja viimeksi Lehtimäellä kirkkoherrana toiminut rovasti Pertti Kriikku kertoo, että kirkon 200-vuotisjuhlia varten tehtiin historiantutkimus ja sen perusteella päädyttiin siihen, että kirkko on rakennettu vuonna 1800.

– Kirkko on otettu käyttöön näihin aikoihin eli kesäkuussa.

Monta lahjaa

Alajärven seurakunnan kirkkoherra Ari Auranen totesi tervehdyssanoissaan, miten tietyt ajalliset aarteet ovat merkityksettömiä taivaallisten aarteiden rinnalla.

– 222 vuotta kertovat ajan kulumisesta, mutta myös Jumalan uskollisuudesta ja Jumalan antamista lahjoista.

Saarnassa seurakuntaa palvellut, tuttuun saarnastuoliin kiivennyt rovasti Kriikku pohti päivän evankeliumin, Luukkaan evankeliumista tutun Lasaruksen ja rikkaan miehen tarinaa. Hän totesi, ettei päivän evankeliumi ole tuonpuoleisen matkaopas. Se ei myöskään pyri pelottelemaan helvetillä tai tarjoa uskonto-oopiumia tai kärsimystä köyhälle.

– Teksti koskee enemmän tämänpuoleista kuin tuonpuoleista. Rikas mies oli sokea lähimmäisen hädälle.

Rovasti Pertti Kriikku saarnasi Lehtimäen kirkon 222-vuotisjuhlamessussa.

Messun jälkeen Pertti Kriikku kuvaili vierailuaan Lehtimäelle omalla tavallaan mielenkiintoiseksi ja innostavaksi. Ilokseen hän totesi nähneensä seurakuntalaisten joukossa paljon tuttuja kasvoja.

– Lehtimäen kirkossa olen ihastellut sen rakennustekniikkaa, joka on toteutettu käsityökaluilla. Kirkon nurkat on tehty tarkkaan lohenpyrstöliitoksilla. Nurkissa on kaksi hirsikertaa, hän tietää.

Kiitoksen aiheita

Lehtimäeltä syntyisin oleva Rauni Hietanen ja puolisonsa Tapani ovat suunnitellut ja valmistanut sunnuntaina siunatut ja käyttöön otetut uudet messukasukat ja -stolat. Uusien kirkkotekstiilien aiheet tulevat arkkitehti Antti Salmenlinnan suunnittelemista Lehtimäen kirkon kattomaalauksista.

Raili ja Tapani Hietanen ovat tehneet merkittävän lahjoituksen Lehtimäen kappeliseurakunnalle. Heidän suunnittelemansa ja valmistamansa kirkkotekstiilit siunattiin käyttöön sunnuntaina.

Kirkkotekstiilien suunnittelu ja valmistus ovat Hietasten lahjoitus Lehtimäen kappeliseurakunnalle. Materiaalikulut on veloitettu kuutta toimintavuottaan sunnuntaina messun yhteydessä juhlistaneilta Kirkonemänniltä. Sekä Hietaset että kirkonemännät kukitettiin ja he saivat seurakuntalaisilta kiitoksekseen lämpimät suosionosoitukset.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät