1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Aluevaltuusto valitsi professio- ja toimialuejohtajat Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuuston kokous järjestettiin maanantaina 20.6. Aluevaltuusto valitsi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle yksimielisesti kolme professiojohtajaa aluehallituksen esitysten mukaisesti.

Lääketieteen professiojohtajan, johtajaylilääkärin virkaan valittiin LT Kirsti Kähärä.

MAINOS

– Kirsti Kähärällä on pitkä kokemus ja hyvät verkostot. Tällä hetkellä hän toimii Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän terveyspalvelujohtajana. Hänellä on kokemusta myös tutkimus- ja kehitystyöstä, valintoja valmistelleen työryhmän puheenjohtaja, aluevaltuuston puheenjohtaja Paula Risikko toteaa.

Hoitotieteen professiojohtajan, johtajaylihoitajan virkaan valittiin TtM Kaija-Riitta Suonsyrjä.

– Kaija-Riitta Suonsyrjä toimii tällä hetkellä sairaanhoitopiirin hallintoylihoitajana. Hänellä on monipuolista kokemusta muutosprosesseista sekä erityisesti integroiduista palvelujärjestelmistä, joissa palvelut yhteensovitetaan asiakaslähtöisiksi kokonaisuuksiksi, Risikko jatkaa.

Sosiaalityön professiojohtajan, sosiaalijohtajan virkaan valittiin YTM Tanja Penninkangas.

– Tanja Penninkangas on toiminut sote-uudistuksen valmistelussa jo edellisellä hallituskaudella ja työskentelee nyt muutosjohtajana. Hänellä on laajaa sosiaalialan kokemusta sekä yksityiseltä että kunnalliselta sektorilta.

Terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtajan valinnasta äänestettiin. Kokouksen aikana esitettiin vastaehdotuksena virkaan valittavaksi erikoislääkäri Pauliina Pippolaa. Äänestyksessä äänin 32–26 valituksi tuli kuitenkin erikoislääkäri Tiina Perä yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Muiden toimialuejohtajien osalta valinnat päätettiin yksimielisesti esitetyn mukaisesti:

Perhe- ja sosiaalipalveluiden toimialuejohtajan virkaan valittiin YTM Päivi Saukko.

Ikäihmisten palveluiden toimialuejohtajan virkaan valittiin YTM Tarja Palomäki.

Pelastustoimen toimialuejohtajan, pelastusjohtajan virkaan valittiin: Insinööri ylempi AMK) Harri Setälä.

Hallinto- ja strategiapalveluiden toimialuejohtajan virkaan valittiin OTM, YTM Tommi Niemi.

– Kaikilla nyt valituiksi tulleilla toimialuejohtajilla on pitkä kokemus omilta aloiltaan, erilaisista tehtävistä sekä eri organisaatioista. Heillä on myös näyttöä menestyksekkäästä johtamisesta, Risikko summasi.

Lisäksi aluevaltuusto merkitsi tiedoksi ja hyväksyi arviointiin, talouteen, sisäiseen valvontaan ja riskienhallintaan liittyviä dokumentteja.

Nuorisovaltuuston edustajaksi aluevaltuustoon nimettiin varsinaiseksi jäseneksi Juuso Försti ja varajäseneksi Eetu Setälä.

Aluevaltuusto myös hyväksyi Etelä-Pohjanmaan alueellisen hyvinvointikertomuksen vuodelta 2021 ja hyvinvointisuunnitelman vuosille 2022–2025.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät