Pohjanmaan poliisi toivoo juhannukseksi hyvää mieltä ja huolenpitoa

Mainos[adrotate banner="3"]

Pohjanmaan poliisi valvoo juhannusviikonloppuna liikennettä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta koko poliisilaitoksen alueella, niin maalla kuin merellä, niin maaseudulla kuin taajamissa.

Juhannus lähestyy ja odotukset ovat monella korkealla. Pohjanmaan poliisi toivoo malttia ja varovaisuutta juhlimiseen, ja että ihmiset pitäisivät huolta itsestään ja toisistaan.  

Pohjanmaan maanteillä liikenteen odotetaan olevan normaali, eikä ruuhkia ole odotettavissa. Hetkittäisiä jonoja voi kuitenkin syntyä loppuviikosta, jos ihmiset keskittävät ruokaostostensa teon isoimmille marketeille. 

Viime aikoina Pohjanmaan poliisi on tavannut liikenteestä paljon rattijuoppoja ja poliisilaitoksen alueella liikenteessä on tapahtunut useita ulosajoja, joissa syy on ollut rattijuopumus.

MAINOS

Poliisista muistutetaankin, että pienikin määrä alkoholia veressä huonontaa ajo-kykyä ja nostaa onnettomuusriskiä. Jos otat, älä aja, ja epävarmoissa tilanteissa siirrä liikkeellelähtöä.

Tämä koskee kaikkia moottori-kulkuneuvojen kuljettajia, ei pelkästään autolla liikkuvia. Erilaisten kaksi- ja nelipyöräisten kulkuneuvojen kuljettaminen päihtyneenä pikkuteillä valoisina kesäöinä on yhtä kiellettyä kuin henkilöautolla humalassa ajaminen. On ikävä päättää juhannus sairaalassa.  

Myös vesiliikenteessä alkoholi aiheuttaa eniten vaaratilanteita. Yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa poliisi valvoo tehostetusti vesiliikennettä juhannuksena. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä. Vesillä hukkuneista lähes kaikki olisivat pelastautuneet, jos he olisivat käyttäneet pelastusliiviä, poliisista muistutetaan. 

Alkoholin käyttö on myös usein syynä, kun poliisi joutuu selvittelemään pahoinpitelytapauksia. Juhlikaa keskikesää, mutta käyttäkää alkoholia maltilla, kehottaa poliisi. 

Pohjanmaan poliisi toivottaa kaikille turvallista juhannusta!
 

MAINOS
Edellinen artikkeliUusi vaivaisakka Soinin Kesäkioskin kupeessa julistaa toivoa ja positiivisuutta
Seuraava artikkeliUurinmäet korjaavat, kun autoilija kolaroi