Vauhtia väriesteillä

Luvallista sotkemista oli tarjolla Alajärven venesatamassa käydyssä väriestejuoksussa. Kevin Jarzin (vas.) ja Leevi Lepistön väriestejuoksu huipentui maalissa, kun ystävykset hassuttelivat vaahtoaltaalta noukkimiensa väripussien kanssa.
Luvallista sotkemista oli tarjolla Alajärven venesatamassa käydyssä väriestejuoksussa. Kevin Jarzin (vas.) ja Leevi Lepistön väriestejuoksu huipentui maalissa, kun ystävykset hassuttelivat vaahtoaltaalta noukkimiensa väripussien kanssa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvelle rantautui aivan uusi juttu, kun venesatamassa pääsi kokeilemaan väriestejuoksua. Väriestejuoksun järjestäminen oli nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperän pitkäaikainen haave. Leikkimielisessä väriestejuoksussa kirmaili viitisenkymmentä eri-ikäistä osallistujaa.

Maissitärkkelyksestä valmistetut, raikkaansävyiset värit oli tilattu Hollannista saakka. Värit ovat myrkyttömiä ja vesiliukoisia. Alajärven venesatamassa käydyn estejuoksun matkat vaihtelivat 6–12-vuotiaiden 500 metristä aikuisten sarjan noin kolmeen kilometriin.

MAINOS

Hauskaa riitti

Alajärveläisystävykset Kevin Jarz ja Leevi Lepistö iloitsivat etukäteen, että edessä oli ihan luvallista sotkemista – asia, johon kotona ei ole mahdollisuuksia. Pojat miettivät etukäteen taktiikkaa. Kevin uskoi, että 13–17-vuotiaille tarkoitetusta kahden kilometrin radasta voisi selvitä nopeastikin.

Rasteilla suoritettiin erilaisia tehtäviä ja omaa tasapainotaitoakin pääsi käyttämään. Joillakin rasteilla oli nuorisotoimen työntekijöitä suihkuttamassa väriä kilpailijoiden päälle. Monen nuoremman kilpailijan mieleen oli rasti, jossa pääsi kävelemään vedessä. Leevi ja Kevin ottivat hellepäivästä ilon irti ja kastautuivat lämpimässä järvivedessä t-paidoissaan ja sortseissaan. Muutama tyttö oli pukeutunut uimapukuun, eikä kastuminen haitannut heitäkään.

Vaahtoaltaan pohjasta sai noukkia itselleen väripussin. Tällä pisteellä nuorisotoimen tuntityöntekijä Elina Hotakainen heitti turkoosinsinistä Kevinin ja Leevin ylle, eivätkä pojat olleet moksiskaan. Maalissa riemu repesi ylimmilleen, kun pojat avasivat saamansa väripussit ja laittoivat väriä kaverin tukkaan. Leevi sai ylleen keltaista ja Kevin turkoosia. Ilo oli ylimmillään.

– Kivointa oli, kun pääsin sukeltamaan esteellä, tuumasi Kevin.

Leevin hymyili puolestaan, että hänelle mukavinta oli se, kun sai heitellä väriä Kevinin päälle.

Tulevat seitsemäsluokkalaiset kertoivat myös lomanvietostaan, joihin on kuulunut ainakin uimista ja reissaamista. Kevin on ehtinyt osallistua myös koodauskurssille.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliMäenpää sivusi ennätystään
Seuraava artikkeliKuvataiteen päivänä työpajaan