13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kuvataiteen päivänä työpajaan

Suomen kuvataiteen päivää vietetään vuosittain taidemaalari Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10. heinäkuuta. Sunnuntaille osuvaa päivää vietetään esimerkiksi Alajärvellä sijaitsevassa Nelimarkka-museossa, jonne on ilmainen sisäänpääsy kuvataiteen merkkipäivän kunniaksi. Museolla järjestetään Luonnonsiveltimet-nimen saanut työpaja. Se pidetään Nelimarkka-museon edustalla tai huonon sään sattuessa sisätiloissa.

Luonnonsiveltimet-työpajassa tutkitaan millä kaikella voikaan piirtää ja maalata! Luonnosta löytyviä materiaaleja hyödyntämällä saadaan aikaan persoonallista jälkeä. Samalla tutkitaan, miten risun kuvakieli eroaa heinästä. Entä voiko kävyllä maalata? Minkä luonnonvälineen valitset, kun haluat saada erityisen herkkää jälkeä aikaiseksi?

MAINOS

Työpajassa työskentelyssä tarvittavat tarvikkeet ovat valmiina ja taiteilija Elina Lahdenperä opastaa. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua, ja siihen voi osallistua vapaasti koko museon aukiolon ajan eli kello 12–17. Valmistuneet teokset saa ottaa mukaansa.

Monenlaisia tapahtumia

Pirkanpohjan taidekeskuksessa Ähtärissä on kuvataiteen päivänä tavattavissa Eero Euroopassa -näyttelyn ideoija ja toteuttaja Risto Mikkola Punaisessa talossa. Sinisessä talossa pääsee puolestaan jututtamaan Suomenselän taiteilijaseuran jäseniä. Suomen pienimmässä näyttelytilassa, Tuulikaappigalleriassa, on esillä Suomen Käsityön Ystävät ry:n ja Ähtärin kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama näyttely Hugon tyttären taiteilija Uhran jäljillä.

Suomen kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n aloitteesta ja juuri Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä. Merkkipäivä ei ole virallinen liputuspäivä, mutta lippu nousee moniin salkoihin liehumaan suomalaisen kuvataiteen ja Schjerfbeckin kunniaksi. Suomen kuvataiteen oman nimikkopäivän tavoitteena on nostaa kuvataiteen arvostusta ja merkitystä. Etelä-Pohjanmaan kuvataide- ja galleriaverkoston kohteet juhlistavat merkkipäivää ensimmäistä kertaa yhdessä. – Monilla paikkakunnilla Suomen kuvataiteen päivän vietto on jo vakiintunut osa vuotuista tapahtumakalenteria. Olemme iloisia, että Etelä-Pohjanmaa maakuntana on mukana juhlimassa tärkeää teemaa. Toivomme tästä tulevan perinne meillekin, sanovat museotoimenjohtaja Elina Alkio Nelimarkka-museosta eli Etelä-Pohjanmaan taidemuseosta ja kehittämisasiantuntija Marika Puntala Etelä-Pohjanmaan liitosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät