22.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kansallispeli Vimpelin keskiössä

Vimpelissä vietetään maailman ensimmäistä Pesisfestivaalia lauantaista alkaen. Pesäpalloon liittyviä tapahtumia – ja myös monia oheistapahtumia – riittää aina 17. heinäkuuta saakka. Vimpelin kunnan ja Vimpelin Vedon järjestämä tapahtuma tavoittelee kymmentä tuhatta kävijää.

Vimpelin Pesisfestivaalien aikaan tapahtuu sekä Suomen kauneimmaksi pesäpallokentäksi kutsutulla Saarikentällä että katukuvassa. Lauantaina vietetään tapahtuman avajaisia Saarikentällä kello 12. Jo sitä ennen, aamukymmeneltä, järjestetään yhteistyössä Vimpelin 4H-yhdistyksen kanssa pesisaiheinen graffitityöpaja Lukkarinpuistossa 12–16-vuotiaille. Saarikentän lauantai-iltapäivä on pyhitetty perheen pienimmille. Kello 14 alkaen Saarikentällä on kasvomaalausta, naamiaiset ja pomppulinna. Kello 15 päästetään lasten suosikki, Hevisaurus-yhtye, irti koko perheelle tarkoitetussa konsertissa. Konsertin järjestelyistä vastaa Vimpelin Yrittäjät.

MAINOS

Softball valtaa Saarikentän

Festivaalikoordinaattori Mikko Liikala kertoo, että kävijätavoitteeksi asetettu 10 000 on realistinen tavoite. Jo pelkästään Veto–Sotkamo-otteluun on lupa odottaa kolmeatuhatta kävijää. Festivaalin järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Yhteistyötä tehdään paikalisten yhdistysten kanssa. Saarikentän ja kirkon välisellä alueella on mahdollisuus haistella markkinatunnelmaa.

– Markkinat järjestetään 14.–17.7. Tarjoamme myyntipaikat ilmaiseksi alle 18-vuotiaille, kertoo Liikala.

Festivaalikeskiviikkona 13.7. on harvinaislaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan naisten olympialajina toimivaan softballiin. Lajia pelataan Suomessa muiden muassa Seinäjoen Maila-Jusseissa.

– Seinäjoelta Saarikentälle tuodaan lyöntihäkit ja syöttökoneet. Lajiin saadaan opastusta, kertoo Liikala.

Omia rajoja pääsee koettelemaan porrasjuoksun SM-kisoissa sekä pesäpallon pituusheiton ja räpylänheiton MM-kisoissa.

Pesis kuuluu kaikille

Pesäpalloon liittyvää nähtävää ja koettavaa riittää festivaalin jokaiselle päivälle. Vedon Superpesis-joukkueen kotitaikaa saapuvat vuorollaan testaamaan Hyvinkään Tahko, Sotkamon Jymy ja Seinäjoen JymyJussit. Vedon E-poikien joukkueet pelaavat Saarikentällä kaksi ottelua. Lappajärven Veikkojen naisten Ykköspesis-joukkue kohtaa Saarikentällä Oulunsalon Vasaman.

Perjantaina 15.7. kannattaa Saarikentälle suunnata jo kolmeksi, sillä luvassa on tähdistöottelu Vimpeli–Muu Suomi. Vimpelin pelinjohtajana on Risto Ojanperä ja Muun Suomen viuhkassa nähdään Sami-Petteri Kivimäki. Joukkueiden kapteeneina toimivat Vesa Liikala ja Antti ”Panda” Tokkari. Tähdistöottelussa nähdään takavuosien huippupelaajien lisäksi kansanedustajia, kunnanjohtajia ja yritysjohtajia. Mukana ovat ainakin pesäpalloa nuorempana harrastanut mestaripainija Petra Olli ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. Sen verran tiedetään myös, että ottelun pesistähdillä on yhteensä 19 arvo-otteluedustusta.

6–12-vuotiaille järjestetään 11.–15.7. pesiskerho liikuntahallin kentällä. Vimpelin Pesisfestivaalien aikaan voi tavata myös kaksi pesiskenttien jämäkkää mutta huumorin höystämää oikeudenjakajaa – Keijo Kopin ja Niilo Näpin. He opastavat pilke silmäkulmassa niin Saarikentän säännöissä kuin pesäpallon aakkosissakin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät