Festivaalit pääsivät tavoitteeseensa

338
Pesäpallon tähdistöottelussa paremmuus ratkottiin Vimpelin ja Muun Suomen välillä. Pesistaitojaan pääsi esittelemään muiden muassa lappajärveläislähtöinen kymmenottelija Tarmo Savola, joka tähtää vuonna 2024 pidettäviin Pariisin olympiakisoihin. Kuva: Jari Porttila
Pesäpallon tähdistöottelussa paremmuus ratkottiin Vimpelin ja Muun Suomen välillä. Pesistaitojaan pääsi esittelemään muiden muassa lappajärveläislähtöinen kymmenottelija Tarmo Savola, joka tähtää vuonna 2024 pidettäviin Pariisin olympiakisoihin. Kuva: Jari Porttila
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä pidetyt maailman ensimmäiset pesisfestivaalit saavuttivat ennakkoon asetetun kävijätavoitteen. Kymmentä tuhatta kävijää havitellut festivaali kokosi Vimpelissä järjestettyihin festaritapahtumiin kaikkiaan 11 950 kävijää.

Vimpelin Pesisfestivaalien aikaan saattoi törmätä Niilo Näppiin (vas.) ja Keijo Koppiin. Kaksikko opasti pesiskansaa Saarikentän säännöissä ja neuvoi pesäpallon ABC:ssä. Hahmojen takaa löytyvät Matti Järvelä ja Seppo Koivisto.

Vimpelin Pesisfestivaalit tarjosivat kansallispeliä monesta eri näkövinkkelistä. Oli Vedon lippulaivajoukkueen eli miesten Superpesis-joukkueen otteluja, lapsille suunnattuja pesiskerhoja, naisten ja junioreiden otteluja, Vimpelin ja Muun Suomen tähdistöottelu sekä räpylänheiton ja pallonheiton maailmanmestaruusmiettelöitä. Ohjeisohjelma oli monipuolista 3×3-koristurnauksesta ja suunnistuksen katusprintistä noin 600 katsojaa vetäneeseen Hevisauruksen konserttiin. Lisäksi sata vuotta pesistä – museossa -hankkeen pesismuisteloissa kävi satakunta vierasta, kun tähtenä tuikki Veto-legenda Tuomo Lönnmark.

MAINOS

Suunnittelutyö käyntiin

Festivaalikoordinaattori Mikko Liikalalle jäi positiivinen fiilis yhdeksänpäiväisestä tapahtumasta.

– Oli kivaa, että lapsille oli kaikenlaista tapahtumaa – ja myös aikuisille. Erityisesti onnistuttiin ylipäätään festivaaliohjelman rakentamisessa. Festivaaleilla oli monipuolinen kattaus ja ohjelmaa joka päivälle.

Ensimmäiset Vimpelin Pesisfestivaalit osuivat kansallispelin satavuotisjuhlavuodelle. Kun tähän lisätään vielä Suomen Pesäpallomuseon avajaiset, osui tapahtuman ajankohta nappiin.

Liikala myöntää, että moni asia olisi voitu tehdä toisella tavalla ja kehitettävää jäi.

– Tulevaisuudessa ohjelmaa otetaan kiertäviä tapahtumia, esimerkiksi 3×3-koriksen SM-kiertue.

Koordinaattori kertoo olevansa pettynyt porrasjuoksun SM-kisojen osallistujamäärään. Hän miettii, että vaatiiko kisa harrastesarjan, jotta porukka saadaan liikkeelle. Porrasjuoksukisan ilonaiheisiin kuului yleisömäärä: kannustusta riitti Lakeaharjun rinteessä.

Liikala kertoo festivaaliorganisaation palaveeraavan viikon sisällä. Seuraavan festivaalin järjestämisajankohta mietitään ja lyödään lukkoon hyvissä ajoin.

– Vielä ei ole päätetty muuta kuin että tapahtuma järjestetään ensi vuonna.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa