0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Rantakylään nousee hirsinen koulurakennus

Vimpelin esikoululaiset ja perusopetuksen 1.–3. luokkien oppilaat aloittavat lukuvuotensa elokuun yhdeksäntenä päivänä Aapiskujan koululla. Opetus siirtyy sisäilmaongelmista kärsivältä Aapiskujalta Rantakylään nykyiseen koulurakennukseen ja nykyisen lämpölaitoksen paikalle nousevaan uudisrakennukseen viimeistään vuodenvaihteessa.

Rantakylän koulurakennuksen läheisyyteen, purettavan lämpölaitoksen paikalle nousee noin 300-neilöinen hirsirakennus, johon tulee neljä luokkatilaa ja muita tarvittavia tiloja. Kunnanvaltuuston toukokuun lopun tahtotilan mukaisesti kunta ostaa rakennuksen, joka on väistön jälkeen helposti siirrettävissä toisaalle ja muunnettavissa asuinkäyttöön. Tekninen johtaja Jarno Pulkkinen kertoo, että uudisrakennusta varten on myönnetty 500 000 euron määräraha.

MAINOS

– Kustannusarvio ylittyy jonkin verran. Tähän vaikuttaa materiaalikustannusten hinnan nousu, joka johtuu vallitsevasta maailmantilanteesta.

Väistön päätyttyä hirsirakennus voidaan muuntaa esimerkiksi yhdeksi yksiöksi, kahdeksi kaksioksi ja kahdeksi kolmioksi. Asuntojen määrä ja koko määräytyvät senhetkisen tilanteen mukaan.

Ripeä aikataulu

Rantakylän koulurakennuksen saneeraus on edennyt Pulkkisen mukaan hyvin. Ulkoseinien peruskorjaus on saatu valmiiksi ja kattoremontti etenee: vanhan koulurakennuksen katto uusitaan. Parhaillaan levytetään liikuntasalin seiniä. Seuraavaksi on vuorossa vanhojen näyttämötilojen rakentaminen luokkakäyttöön. Vanhaan näyttämötilaan tulee kaksi huonetta koululaisia varten.

Vanhassa koulurakennuksessa on viisi luokkatilaa.

Uudisrakennuksen Rantakylään toimittaa Finnlamelli. Tehtaan läheinen sijainti hyödyttää kuntaa ja Rantakylän kouluprojektia.

– Rahtikustannukset ovat pieniä ja työntekijät löytyvät läheltä. On etu, että tehdas löytyy vierestä, miettii Pulkkinen.

Jarno Pulkkinen kertoo, että nopeimmillaan uudisrakennus olisi muuttovalmis viikolla 42 eli syyslomaviikolla, jonka jälkeisellä viikolla opetus voisi alkaa esiopetus ja perusopetuksen 1.–3. luokkien opetus voisivat alkaa Rantakylässä. Aikataulu riippuu pitkälti siitä, miten Vimpeliin saadaan uudisrakennuksen ilmanvaihtolaitteita. Kouluprojektin takaraja on vuoden lopussa eli sitä ennen uudisrakennuksen tulee olla valmis.

Pari kysymysmerkkiä

Suurin osa Rantakylään siirtyvistä esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaista tulee olemaan kuljetusoppilaita. Rantakylän koulun liikennejärjestelyt ovat jo ennakkoon mietityttäneet sekä kunnan virkamiesjohtoa, luottamushenkilöitä että lasten vanhempia. Tekninen johtaja Pulkkinen kertoo, että tutkittavana on pari eri vaihtoehtoa. Hirsiniementietä levennetään sen alkupäästä koulun liittymään saakka.

Vimpelin teknisenä johtajana kesäkuussa aloittanut Jarno Pulkkinen on tyytyväinen esiopetuksen ja perusopetuksen 1.–3. luokkien opetuksen osalta tehtyihin ratkaisuihin.

Opetuksen alkaessa koululla toimii jakelukeittiö. Porrastettu ruokailu on suunniteltu aulatilaan. Yksi Rantakylän koulun haaste liittyy Pulkkisen mukaan ruokailun järjestämiseen.

Jarno Pulkkinen kertoo, että Vimpelin teknisessä lautakunnassa ollaan hyvällä mielellä kiperän kouluasian saamasta käänteestä. Lautakunnan jäsenet ovat tyytyväisiä, että uudisrakennusta voidaan käyttää myöhemmässä vaiheessa asuinkäytössä.

– Rakennuksen käyttäminen koulurakennuksena riippuu hybridikeskushankkeesta ja sen etenemisestä, summaa Pulkkinen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät