-1.4 C
Alajärvi
maanantai 30.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Työttömien määrä laskusuunnassa

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 1 004 henkilöllä eli 15,3 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 17,8 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Toiseksi alhaisin lukema oli Pohjanmaan ELY-keskusalueella (6.6 prosenttia). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,9 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Järviseudun ja Seinäjoen alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (33 prosenttia), Kuortaneella (32 prosenttia) ja Isossakyrössä (24 prosenttia).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2 918 kappaletta, joka oli 687 kappaletta eli 30,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6 843 työpaikkaa. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät