Lindeman lauloi IskelmäMestariksi

Alajärveläinen Kyösti Lindeman tähtää tulevaisuudessa laulajanuralle. Kiuruvedeltä on tuomisina IskelmäMestarit-kisan miesten sarjan voitto.
Alajärveläinen Kyösti Lindeman tähtää tulevaisuudessa laulajanuralle. Kiuruvedeltä on tuomisina IskelmäMestarit-kisan miesten sarjan voitto.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen Kyösti Lindeman on harrastanut laulamista jo pidempään. Elävän orkesterin kanssa esiintymisestä hänellä ei ollut kokemusta ennen taannoista Kiuruveden Iskelmäviikon IskelmäMestarit-laulukilpailun finaalin karsintaa. 18-vuotias nuorukainen luotti finaalivaiheessa tangoon ja Kari Tapioon – ja voitti yllätyksekseen kovatasoisen miesten sarjan.

Lindeman kertoo löytäneensä IskelmäMestarit-kilpailun Facebookin kautta. Hän ei ollut aikaisemmin osallistunut laulukilpailuihin. Kiinnostus kilpailuun osallistumiseen lähti ihmisten kannustuksesta. Lindeman osallistui Lapualla pidettyihin karsintoihin.

MAINOS

– Lähdin aika hätäisesti siihen. Odotin paljon pienempää kisaa, enkä tiennyt, että kyseessä on noin iso kilpailu. Kisaan osallistuminen vaati rohkeutta, sosiaalisuutta ja avoimuutta. Kilpailu aiheutti stressiä, kun piti osata laulujen sanat. Jännitti, että menevätkö sanat oikein. Kun lauloin, muistin sanat.

Riskinotto kannatti

Varsinaiseen kilpailuun otettiin karsintojen perusteella 15 nais- ja 15 mieslaulajaa. Kolmipäiväisen kisarupeaman aloitti semifinaalivaihe. Sen jälkeen olivat vuorossa finaalin karsinta ja finaali. Semifinaalissa Lindeman esitti Kari Tapion tunnetuksi tekemän Ainut maailmassa -kappaleen. Finaalin karsinnassa soi puolestaan Hopeinen kuu. Finaalissa Kyösti lauloi Aamu toi, ilta vei -hitin ja viimeisenä kappaleenaan herkän Kuin taivaisiin. Kappalevalinnat sai tehdä itse ja osa kappaleista oli sellaisia, joita hän ei ollut laulanut aikaisemmin.

Semifinaalissa laulajien säestys tuli karaoketaustalta, mutta finaalivaiheessa esiinnyttiin Pekka Juntusen IskelmäOrkesterin säestyksellä.

– Orkesterin säestyksellä laulaminen tuntui erilaiselta ja paljon paremmalta kuin karaoketaustoilla laulaminen. Orkesterin kanssa sai kokeilla pari tuntia laulamista. Muusikot kehuivat, että ihan hyvin meni!

IskelmäMestarit-laulukilpailun voitto oli Kyösti Lindemanille yllätys. Finaalissa hän luotti tangoon ja Kari Tapioon. Kuva: Tuomas Luukkonen

Kisan voitto tuntuu luonnollisesti hyvältä, mutta:

– Olin aluksi järkyttynyt. Piti miettiä, että ”niin, mähän voitin sen kilpailun”, kertaa nuorukainen ensitunnelmiaan.

IskelmäMestari-tittelin lisäksi Kyösti Lindeman sai rahapalkinnon, mestaruudesta kertovan puukoristeen, kukkia ja samppanjapullon. Kotijoukkojen kera voittoa juhlittiin kakkukahveilla.

Uuden alussa

Kyösti Lindeman oli IskelmäMestarit-finaalivaiheen nuorin osallistuja. Kaikki kilpailijat olivat mukavia ja juttu lensi siihen malliin kuin oltaisiin oltu vanhoja tuttuja.

Mäkelä Alulla sahurina työskentelevä Kyösti Lindeman on kiinnostunut laulajan urasta ja hän uskoo, että IskelmäMestari-voitosta on hyötyä tulevaisuudessa.

– Keikkoja ja konsertteja tulee IskelmäMestari-tittelin kautta. Keikkailu kiinnostaa muutenkin. Olen jo päättänyt, että lähden kokeilemaan ensi vuonna Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailuun. Paljon rohkeutta pitää olla, mutta ehdottomasti pitää lähteä kokeilemaan! Siinä ei häviä mitään.

Kyösti Lindeman kertoo laulavansa melkein joka päivä. Hänen perheessään isä ja myös sisarukset laulavat.

– Siskon kanssa olen laulanut yhdessä. Hän on älyttömän hyvä laulamaan, kehaisee Kyösti.

Laulukilpailuihin osallistumista miettiville Kyösti Lindemanilla on pari hyvää vinkkiä.

– Paljon rohkeutta pitää olla, mutta ehdottomasti pitää lähteä kokeilemaan, siinä ei häviä mitään.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliTyöttömien määrä laskusuunnassa
Seuraava artikkeliSPR juhlii lehtimäkeläisten kanssa