Väkimäärä yllätti Perhon markkinoilla

1203
Perhon markkinoilla riitti väkeä sateesta ja sen uhasta huolimatta. Hyväntuuliset ihmiset viihtyivät markkina-alueella lähes poikkeuksetta pitkän tovin.
Perhon markkinoilla riitti väkeä sateesta ja sen uhasta huolimatta. Hyväntuuliset ihmiset viihtyivät markkina-alueella lähes poikkeuksetta pitkän tovin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lauantaiaamu ei luvannut hyvää Perhon markkinoille sateen vihmoessa kunnan keskustassa. Sateesta ja sen uhasta huolimatta väki löysi markkina-alueelle, jossa markkinamyyjien lisäksi esittäytyi paikallisia toimijoita. Markkinalaku teki kauppansa ja erilaisiin arvontoihin osallistuttiin. Kotiin viemisiksi hankittiin leivonnaisia, puutuotteita tai vaikkapa vaatteita.

Vapaa-aikasihteeri Jaakko Kinnunen kertoo, että ennakkoon myynti- ja esittelypisteille oli ilmoittautunut 22 eri tahoa. Niistä neljä oli perunut tulonsa. Kävijämäärä antoi aihetta tyytyväisyyteen.

MAINOS

– Reilut tuhatkunta kävijää on ollut tänään paikalla. Arvellaan, että kävijöitä olisi ollut enemmän kuin viime vuonna.

Tangokuningatar Piritta Niemenmaa ja -kuningas Jaska Mäkynen esiintyivät Perhon markkinoilla. Seurojentalolle he saavat illalla seurakseen kolmannen tangokuninkaallisen eli Johannes Vatjuksen sekä Nelostie-yhtyeen.

Perho-viikko jatkuu lauantaina musiikin merkeissä. Räppäri Brädi esiintyy iltakuudelta ilmaiskonsertissa Seurojentalon takana. Yhdeksältä laitetaan jalalla koreasti tangokuninkaallisten tahdittamina monipuolisen musiikin voimin. Jaska Mäkynen, Piritta Niemenmaa ja Johannes Vatjus sekä Nelostie-yhtye viihdyttävät iltakahdeksasta sunnuntain puolelle. Mäkynen ja Niemenmaa esiintyivät yhdessä ja erikseen aikaisemmin päivällä markkinoilla.

Tuttujen tapaamista ja myyntihommia

Perhossa –kuten muillakin markkinapaikkakunnilla tuttujen ja ystävien tapaaminen on monelle päivän kohokohta. Kaustiselta tulleet Taina Palola ja Helmi Kattilakoski sekä kokkolalaiset Janettte, Elea ja Aava Räihälä nauttivat markkinatunnelmasta, vaikka satoikin.

Taina Palola (ylh. vas.), Aana ja Janette Räihälä, Helmi Kattilakoski (alh. vas.) ja Elea Räihälä tulivat markkinoille viihtymään ja
Taina Palola (ylh. vas.), Aana ja Janette Räihälä, Helmi Kattilakoski (alh. vas.) ja Elea Räihälä tulivat markkinoille viihtymään ja tapaamaan tuttuja.

– Olen täältä kotoisin ja täällä asuu paljon tuttuja ja sukulaisia. Aina tietää, että joitakin tuttuja näkee ja vaihdetaan kuulumisia, summaa Taina Palola.

Seurueen lasten matkaan lähti luonnollisesti markkinalakua. Aikuiset olivat ostaneet arpoja.

Perholainen Elmeri Halttu oli tuonut myyntiin itse tekemiään leivonnaisia. Ohjeet ovat hänen omiaan. Nuorukaisen repertuaarista löytyi sellainenkin artikkeli kuin pettuleipä, jonka ainesosiin kuuluu itse jauhettu pettujauho.

Leipomisesta pitävän Elmerin bravuureja ovat kuivakakut.

Elmeri Haltun lauantain kohokohta oli päästä myymään omien ohjeiden mukaisia leivonnaisia.

– Leipominen on kivaa! Vielä kivempaa on se, kun pääsee myymään leivonnaisia muille ihmisille ja saa palautetta.

Luonto- ja ympäristöalan koulutuksen saanut Elmeri miettii vielä, jatkaisiko opintoja leipuriksi. Hänelle on ehdotettu oman leivonta-alan yrityksen perustamista.

Everstin täsmäisku

Viime vuonna perustetun Halsuan Viinitilan yrittäjä Trond Trosdahl maistatti markkinaväelle mustaherukan lehdistä tehtyä, alkoholitonta kuohujuomaa. Everstin poreileva lehtijuoma on tehty itse kasvatetuista mustaherukan lehdistä. Alkusysäys juoman kehittelylle lähti ajatuksesta, että markkinoille pitäisi saada alkoholiton juhlajuoma ja vaihtoehto kuohuviinille. Everstin poreileva lehtijuoma on puolimakea ja sen valmistukseen on käytetty hiilihappoa. Reseptiä on kehitetty viitisen vuotta ja viime vuonna aloitettiin testimarkkinointi. Halsuan Viinitilalla on yhteistyötä paikallisten ruokakauppojen ja catering-yrittäjien kanssa.

Halsuan Viinitila, Everstin poreileva lehtijuoma ja yrittäjä Trond Trosdahl esittäytyivät Perhon markkinoilla.

Trond Trosdahl kertoo, että juoman valmistamiseen tarvittavat mustaherukan lehdet poimitaan viimeistään heinäkuun puolivälissä. Juoman valmistamisessa on useampi työvaihe.

– Juoma hiilihapotetaan tankeissa ja sitten pullotetaan.

Lehtijuoma säilyy pullossa vähintään vuoden. Tänä kesänä tilalla on valmistettu noin 500 pulloa Everstin poreilevaa lehtijuomaa. Se on saanut hyvän vastaanoton, eivätkä Perhon markkinat tehneet poikkeusta.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa