2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Kallio- ja maaperäalueiden luonto- ja maisemaselvitykset tekeillä

Keväällä 2021 aloitetun POSKI-päivityshankkeen yhteydessä tarkistetaan luonto- ja maisema-arvot alueilta, joita ei ole tähän mennessä avattu laajemmin kallio- ja maa-ainesten ottamistoiminnalle.

POSKI-päivityshankkeen alustavasti inventoitaviksi osoitetut alueet v. 2022 Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla. POSKI kallioperä 1999 ja POSKI maaperä 1999 viittaavat edellisessä POSKI-hankkeessa osoitettuihin alueisiin, joiden luonto- ja maisema-arvot tarkistetaan. Potentiaaliset kallioperäkohteet 2022 ovat uusia alustavia rajauksia, joilla voisi olla merkitystä maakuntien tulevaisuuden kiviaineshuollon kannalta.

Lisäksi kesällä 2022 käydään läpi uusia alueita, jotka on hankkeen erillisselvityksessä todettu kalliokiviominaisuuksiltaan sellaiseksi, että niillä voi olla merkitystä tulevaisuuden kiviaineshuollon kannalta.

MAINOS

Maastokaudella 2022 tarkoituksena on inventoida yhteensä n. 4000 hehtaaria.

Töiden aikana liikutaan ainakin seuraavien kuntien alueilla: Alajärvi, Alavus, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhava, Kauhajoki, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kurikka, Lapua, Mustasaari, Närpiö, Pedersöre, Seinäjoki, Soini, Vimpeli, Vaasa, Vöyri, Uusikaarlepyy ja Ähtäri.

Luonto- ja maisemakartoitukset tehdään jokamiehenoikeuksien puitteissa.

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tilannut selvitykset Ympäristökonsultointi EcoChange Oy:ltä.

Selvityksiä tekee kaksi kartoittajaa, jotka liikkuvat maastossa elo-syyskuun aikana. Kartoituksissa selvitetään alueen lajistoa ja maisema-arvoja.

POSKI-päivityshanketta koordinoi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhteistyökumppaneinaan Pohjanmaan liitto ja Etelä-Pohjanmaan liitto.

Luonto- ja maisemaselvityksiin on saatu rahoitus ympäristöministeriöltä. Selvityksen tulokset palvelevat osaltaan maakuntien aluesuunnittelua ja tuloksia tullaan hyödyntämään erityisesti maakuntakaavojen laadintatyössä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät