3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Tuoksuvat pikkuleivät ja yhteiset leikit pitivät iloa yllä viimeisellä lomaviikolla Alajärvellä

Alajärven 4H-yhdistys järjesti tänä kesänä Alajärvellä kaikkiaan kolme ja Lehtimäellä yhden leirin, jotka sijoittuivat niihin ajanjaksoihin, jolloin koululaiset olivat jo lomalla, mutta monet vanhemmat vielä töissä.

Viimeinen leireistä järjestettiin elokuun ensimmäisellä viikolla juuri ennen koulujen alkua. Tämä leiri pidettiin TOP-leirinä 4H-kellarilla ja mukana oli kymmenkunta lasta, joiden vanhemmat olivat palanneet jo kesälomaltaan töihin.

MAINOS

Leirien lisäksi 4H järjesti kesän aikana myös kesäkerhotoimintaa niin Alajärvellä kuin Lehtimäellä. Alajärvellä tarjolla oli LuontoOn kerhoa ja Lehtimäellä kerhoissa tanssittiin ja toisessa kerhossa pelattiin jalkapalloa. Kaikkiaan kesätoiminnoissa mukana oli lähes sata lasta!

Leirit ja kesäkerhot tulevatkin siis todelliseen tarpeeseen ja ne on suunnattu 6-12 vuotiaille lapsille, mutta valtaosa osallistujista on ollut ekaluokkalaisia. Kerhot ja leirit ovat työllistäneet paikkakuntalaisia nuoria leiri- ja kerho-ohjaajina.

Viimeistä TOP-leiriä ohjasivat Kiia Sillanpää ja Salla Sippola, jotka ennen leiriä suunnittelivat päivien sisällön teemoittain. Päivät koostuivat niin askartelusta, lautapeleistä, ulkoilusta, metsä- ja luontoteemoista kuin olympialaisistakin. Tärkeä päivä oli myös omistettu kokkailulle ja leipomiselle ja lapset pääsivät tekemään suussa sulavia keksejä ja mutakakkuja!

Jokaisessa päivässä kuultiin myös lasten toiveita sen mukaan, mitä nämä haluavat tehdä ja jos ulkona satoi, ohjaajat keksivät ulkoilun tilalle jotain muuta puuhaa.

Sallalla ja Kiialla oli ennestään jonkin verran kokemusta 4H:ssa toimimisesta. Kumpikin on aikanaan käynyt joissain kerhoissa ja Salla on vetänyt Safkasankareita. Kiia taas oli 4H:n puolesta tekemässä Rokulipäivillä lapsille kasvomaalauksia. Kiialle kesätyö 4H:lla oli ensimmäinen, kun taas Salla on aikaisemmin ollut kesätöissä mansikkaa poimimassa.

Leirin ohjaamista molemmat pitivät mukavana ja rentona kesätyönä!

TOP-leirin jälkeen kesän toiminnot ovat nyt 4H:lla jääneet taakse ja syksyn kerhotoiminta alkaa käynnistyä kuun lopussa. Parhaillaan 4H rekrytoi kerhoihin ohjaajia, joten kaikkien hommasta kiinnostuneiden kannattaa olla heti asialla!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät