BA.5-variantti valtaviruksena Etelä-Pohjanmaalla

close up asian doctor giving omicron covid antivirus vaccine booster dose to woman patient wearing protective face mask from coronavirus.

Alueen kunnat ovat aloittaneet THL:n suosituksen mukaisesti neljännet koronarokotusannokset riskiryhmille sekä 60 vuotta täyttäneille.

Kesäkuu oli koronan suhteen rauhallinen, mutta heinäkuussa tilanne lähti heikkenemään. PCR-testillä todettujen tartuntojen määrä kaksinkertaistui (kesäkuussa 1095 tartuntaa, heinäkuussa 2323 tartuntaa). Myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on lisääntynyt merkittävästi.

MAINOS

Sekvensointitulosten perusteella voidaan todeta, että Omikron BA.5-variantti on noussut kesän aikana valtavirukseksi myös Etelä-Pohjanmaalla.

Viime viikolla todettiin 434 tartuntaa. Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköissä on jälleen epidemioita eri puolilla maakuntaa. Myös koronakuolemia todetaan viikoittain.

Positiivisten tulosten osuus on kuitenkin jonkin verran laskenut edellisviikosta. Koulujen alun vaikutus koronatilanteeseen nähdään lähiviikkoina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut suosituksen 4. koronarokoteannoksista yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville sekä 60 vuotta täyttäneille. Alueen kunnissa rokotukset näille ryhmille on jo aloitettu.

9.8. kokoontunut Nyrkki ei tehnyt muutoksia suosituksiinsa.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona.

Nyrkin suositukset luettavissa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta www.epshp.fi/nyrkki.

MAINOS
Exit mobile version