24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Puolivälille kultaa hirvenjuoksun SM-kisoista

Hirvenjuoksun Suomenmestaruuksista kilpailtiin Lumijoella elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kisaviikonloppu oli sateinen ja varsinkin perjantaina ja lauantaina satoi koko kisapäivän ja tämä toi lisähaastetta niin järjestäjille kuin kilpailijoille.

Perinteen mukaan harjoitusten yhteydessä juodaan mitalikahvit menestyksen kunniaksi. Kuvassa kultamitalistit (vas) Tapio Takanen ja Tarmo Puoliväli.

Alajärven pitkään lajia harrastanut Tarmo Puoliväli voitti M60 sarjan pistemäärällä 1152, erityisesti hyvällä ampumatuloksella Puoliväli varmisti SM kullan.

MAINOS

Toisen kultamitalin otti Kuortaneen Tapio Takanen hirvikävelyn metsästäjäsarjassa pisteillä 1134.

Metsästäjäsarja on aina kovatasoinen ja Takasen voitto oli ylivoimainen. Hirvikävelyn yleisessä sarjassa Alavuden Janne Koivumäki oli hopealla tuloksella 1136.

Hirvenjuoksun N50 sarjassa hopeaa sai Pirjo-Marja Pitkäkangas tuloksella 1096.  Lisäksi Pohjanmaan menestystä täydensi M 70 sarjassa Heikki Ikola Jurvasta, joka saavutti pronssia tuloksella 1114.

Harjoitus tekee mestareita

Järvipohjanmaan ampumaradalla Unkassa harjoittelee metsästyksestä ja metsästysampumaurheilusta kiinnostunut porukka maanantai iltaisin keväästä aina metsästyskauden alkamiseen saakka. Kaikille avoimia harjoituksia on pidetty jo vuodesta 2012.

Osallistujamäärä vaihtelee 10 ja 20 välillä ja osallistujat ovat Alajärveltä ja lähikunnista mm. Kuortaneelta, Lapualta, Alavudelta, Soinista, Vimpelistä ja joskus myös Keski-Suomen puolelta tulee osallistujia. Osa kilpailee aktiivisesti metsästysurheilulajeissa ja osa hakee harjoituksista varmuutta syksyn riistalaukauksiin.

Mukana on ollut myös metsästysharrastusta aloittelevia nuoria ja heille tämä onkin hyvä mahdollisuus harjoitella metsästyksessä tarvittavia taitoja. Myös uusia lajista kiinnostuneita kannustetaan mukaan ja pitkään lajia harrastaneet konkarit opastavat aina alkuun. Harjoituksiin ovat kaikki lajista kiinnostuneet tervetulleita.

Tämän vuotinen SM kisamenestys on osaltaan näiden säännöllisten harjoitusten ansiota. Harjoitusporukka on nimetty ampumaradan nimen mukaan Unkka-tiimiksi ja tänäkin vuonna mitalisaalis tiimille oli erinomainen.

Harjoitusten käytännön järjestelyt hoidetaan yhdessä, mutta Puolivälin perhe on vuosittain aktiivisimmin järjestelyistä vastannut. Harjoituksissa arvioidaan etäisyyttä ja ammutaan 10 laukausta 100 m päässä olevaan tauluun. Käytettävä ase voi olla hirvikivääri tai pienoiskivääri. Nuoret voivat käyttää ammunnassa tukea.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät