24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Elämän puolesta Perhon kirjastossa

Perhon kirjaston Sinisiivessä on avattu Elämän puolesta -niminen näyttely, jossa nostetaan esille niin sadonkorjuuta, terveellistä ruokaa, kekriperinnettä kuin maatalouden arvostustakin. Näyttely on esillä 28.10. saakka.

Näyttelyn ideoi kulttuurivastaava ja kirjastovirkailija Lahja Varila kirjastoon tuotujen vanhojen valokuvien pohjalta. Perhon kirkon katolta vuonna 1968 katsottuna maisema on erilainen nykynäkymään verrattuna: reilu viisi vuosikymmentä sitten kirkon ympärillä oli paljon peltoja.

MAINOS

Näyttelyssä on esillä vanhoja opetustauluja ja esimerkiksi villiyrteistä, superviljoista ja sienistä kertovia kirjoja, Suomen Maataloustuottajain Keskusliitolta saatuja infokortteja, palkintoja sekä muuta esineistöä.

Elämän puolesta -kokonaisuuteen nivoutuu myös Perhon lähihistoriasta kertova pienimuotoinen valokuvanäyttely, jossa esitellään niin työntekoa, harrastuksia ja muuta elämänmenoa.

Keskiviikkona 19.10. kello 18 ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Niina Vihelä Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisista luennoi kekristä ja juurevista juhlista. Myös muita tapahtumia on suunnitteilla uutuusnäyttelyn yhteyteen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät