8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Lappajärven autokoulun omistaja vaihtuu syyskuun alussa

Lappajärven autokoulu syntyi alunperin Erkki Alasen toimesta, jonka toimintaa jatkoi myöhemmin hänen poikansa Martti Alanen, ennen nykyisen omistajan Aila Tuomisen omistukseen siirtymistä vuonna 2016. 

Autokoulu on palvellut jo usean sukupolven ajan Lappajärven ja lähiseudun asukkaita. Nimikin on säilynyt samana omistajanvaihdoksista huolimatta, niin tälläkin erää, kun Aila Tuominen luovuttaa avaimensa Kauhavan ajokoulutus Oy:n omistajan Timo Suomisen, käsiin syyskuun alussa.

MAINOS

Nykyään Mänttä-Vilppulassa asuvalla, monessa mukana olevalla ja hyväntuulisella Ailalla on takanaan runsaat 11 vuotta ajo-opetusalalla. Hänellä tuntuisi edelleen intoa riittävän, onkin välttämätöntä kysyä, mistä päätös juontaa juurensa myydä autokoulun liiketoiminta eteenpäin?

– Kun alkaa eläkeikä jo lähestyä, on tullut miettineeksi, jos himmailisi menoa jo hiljalleen. Sitä olenkin jo vähän tehnyt ja hakenut omaa aikaa, Aila vastaa pirteästi hymy huulillaan. 

Hänellä on aikomus jatkaa tämän jälkeen moottoriurheilun parissa, myynnin ja markkinoinnin merkeissä.

Miten uusi yrittäjä sitten löytyi jatkamaan autokoulun toimintaa?

– Meillä on Timon kanssa samat tutkintopaikkakunnat ja käsittelykentät. Kuulumme myös samaan Etelä-Pohjanmaan autokouluyhdistyksen hallitukseen, niiden kautta olemme tulleet tutuksi hänen kanssaan, Aila vastaa, ja jatkaa samaan hengenvetoon.

– Minä sain päähäni kerran leikilläni heittää Timolle, että osta tämä autokoulu multa pois. Timohan otti heti lompakon taskustaan ja tuumasi, että selvä, hän ostaa!, naureskelee Aila tilannetta muistellen. 

Aila oli jo jonkin aikaa miettinyt, että voisi olla hiljalleen aika luovuttaa elämäntyö seuraavalle toimijalle. Timo oli kaksi yötä asiaa mietittyään soittanut, Ailan yllätykseksi, takaisin ilmoittaakseen ostavansa häneltä liiketoiminnan itselleen.

Timo on hänkin vanha konkari alalla, hänellä on takanaan jo 27 vuoden liikenneopetuskokemus, eikä loppua ole näkyvissä. Hänellä on juuret Turun seudulla, josta hänen polkunsa on rakentunut hiljalleen kohti Etelä-Pohjanmaan lakeuksia. Ensin autokoulun opettajaksi valmistuttuaan työskennellen Ähtärissä palkollisena, jonka jälkeen hän päätti ryhtyä yrittäjäksi Kauhavan autokoulua pitämään vuonna 2018. 

– Minulla ei vielä Martin luovuttaessa liiketoimintaansa ollut intoa ostaa tätä Lappajärveltä, kun matkatkin ovat sen verran pitkiä, mutta nyt olen löytänyt hyvän tyypin yrityksestäni jatkamaan ajo-opetusta, Timo hehkuttaa ja alkaa puhua löytämästään helmestä.

– Rami tuli meille ensin harjoitteluun ja pian huomasin, miten hyvä tyyppi olisi nyt tarjolla palkkalistoille. Ongelmana vain oli se, että Kauhavalla ei olisi riittänyt kahdelle työtä. Tämän tilaisuuden myötä sain asian ratkaistua ja Ramin Lappajärven toimipisteelle opettamaan, Timo kertoo esitellen Lappajärven uutta autokoulunopettajaa, Rami Toivola-Ruismäkeä, intoa ja helpotusta äänessään.

– Hänen naamansa tulee nyt tutuksi Lappajärvellä syyskuusta alkaen ja punaisen värinen autokin tulee säilymään katukuvassa, Timo naurahtaa.

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät