-0.9 C
Alajärvi
torstai 28.3.2024

Ankkureille kolme mitalia nuorten SM-kisoista

Ankkurien yleisurheilijat saavuttivat kaikkiaan kolme mitalia Vaasassa Kaarlen kentällä järjestetyissä 19- ja 22-vuotiaiden SM kilpailuissa.

Juhana Karjanlahti voitti 22-vuotiaiden moukarinheitossa Suomen mestaruuden tuloksella 63,37. Pohjoismaiden mestari on nyt myös Suomen mestari.

Teemu Tuomela voitti 22-vuotiaiden miesten 400 metrin SM-pronssia. Kuva: Tapio Rajala.

– Oli vähän haasteellinen kilpailu. Kisan puolivälissä alkoi sataa, ja minulla meni homma oikeiden kenkien arpomiseksi. Onneksi osui oikea pari, Karjanlahti kertoi. Juhana ennätys on niinkin kova kuin 66,10, jonka tuloksen hän heitti kesäkuussa.

– Kalevan kisat menivät ihan alakanttiin, jäin siellä karsinnassa ilman tulosta. Se oli kauden pääkilpailuni, ja jäi siksi harmittamaan, jutteli Juhana.

Teemu Tuomela oli SM-kisojen yksi iloisimmista mitalisteista, sillä Teemulle 22-vuotiaiden miesten 400 metrin SM-pronssi oli ennen kaikkea voitettu mitali.

– Tavoitteeni oli kesän suoritusten perusteella SM-mitali, joten tavoite täyttyi. Olen myös aika pitkään jahdannut mitalia pikamatkoilla, ja nyt se sitten tuli, kertoi Teemu.

Aleksi Yli-Mannila otti 22-vuotiaiden keihäänheitossa pronssia. Kuva: Tapio Rajala.

Teemun ennätys 400 metrillä on 48,91, jonka hän juoksi heinäkuun alussa. Hän on tänä vuonna parantanut ennätystään kesän aikana kaikkiaan neljä kertaa. Hänen mielestään ratakierros on kiinnostava matka. 200 m alkuerissä Teemu juoksi ennätyksensä 22,03, ja finaalissa hän oli 7. ajalla 22,54.

Aleksi Yli-Mannila heitti 22-vuotiaiden keihäänheitossa viimeisellään 73,33 ja otti pronssia. Samanväriseen mitaliin Aleksi olisi yltänyt kaikilla muillakin heitoillaan, joista huonoin kantoi 67,89.

Valmentaja Sami Peltomäen mukaan Aleksin heitot olivat hyviä, ja urheilija oli hyvässä vireessä. – Kaiken kaikkiaan kilpailusta jäi hyvä mieli pienten vaikeuksien jälkeen, tiivisti Sami.

Oskari Leppäaho oli 9. tuloksella 58,32.

Olavi Yli-Mannila oli 19-vuotiaiden moukariheitossa 9. tuloksella 52,86 ja keihäänheitossa myös 9. tuloksella 54,18.