Ville Hautamäen voittoputki sai jatkoa

297
Mikkelin lähiympäristössä ajettu rallin suomenmestaruussarjan kuudes osakilpailu toi Ville Hautamäelle ja Ari-Pekka Hautaselle taas jättipotin. Kuva: Jari Kohonen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Mikkelin lähiympäristössä ajettu rallin suomenmestaruussarjan kuudes osakilpailu toi Ville Hautamäelle ja Ari-Pekka Hautaselle taas jättipotin. Kaksikko nappasi SM2-luokassa kauden neljännen voiton putkeen.

Kun Mikkeliin sarjan kärjessä saapunut kaksikko Miikka VuokilaMika Pyyny keskeytti, vaihtuivat samalla nimet sarjan kärjessä. Nyt ykköspaikkaa pitää hallussaan kaksikko Hautamäki–Hautanen.

MAINOS

– Pistetilanteen kannalta asetelma on todella hyvä. Myös tiimipisteissä tilanne on hyvä. Co Motorsport sai täydet sarjapisteet, kun myös Pensaan Jere voitti luokkansa, Hautamäki iloitsi.

Rallin käsikirjoitus eteni jo ennen päävastustajan keskeytystä suunnitellusti. Kahden erikoiskokeen jälkeen eroa Vuokilan autokuntaan oli jo 27,8 sekuntia. Vuokilan vaihdettua rengasta kolmannella erikoiskokeella eroa kakkospaikalle nousseeseen Juha Pasaseen oli jo yli 45 sekuntia.

Näin rallin loppuosuus oli Hautamäen näkökulmasta vankan johdon ja täysien sarjapisteiden varmistelua.

– Kahdella viimeisellä erikoiskokeella ei enää otettu minkäänlaista riskiä. Se Hangastenmaa (EK3/5) tultiin toisen kerran vielä ihan kunnolla. Toki ajaa ja keskittyä pitää koko ajan, ettei tule tyhmiä virheitä, Hautamäki kuvaili.

– Pekka hoiti nuotinluvun hyvin, huolto hoiti hommansa, eikä auton kanssa ollut mitään ongelmia. Myös renkaat toimivat hyvin, eikä itsekään tullut tehtyä virheitä. Ne muutama kriittinen kivikin onnistuttiin kiertämään, Hautamäki jatkoi.

Tämänkertaista Mikkelin SM-rallia tosiaan leimasivat lukuisat rengasrikot. Moni kilpailija menetti pelin otettuaan kontaktia tien reunoilla vaaniviin kiviin. Hautamäki oli ollut jo perjantain nuotituksessa tarkkana, eikä törmännyt näihin vastoinkäymisiin. Rallin kolmannella erikoiskokeella Vuokilan ohella moni sellaisiin törmäsi.

– Huomasin sen kiven (nuotituksen) tarkastuskerralla. Katsoin, että hetkinen, tuolla pilkottaa kivi. Kaikki eivät huomanneet, Hautamäki totesi.

SM-sarja jatkuu syys-lokakuun taitteessa Kouvolassa, jossa mestaruus ja mitalit lopullisesti ratkaistaan.

– Tilanne on nyt täysin omissa käsissä ja mitali on jo varma. Sen väri kuitenkin ratkeaa vasta päätöskisassa. Ero on aika reilu nyt, mutta molemmilla on alla yksi keskeytys. Joten Kouvolan pisteet ratkaisevat, kun kaikki sieltä saatavat pisteet lasketaan sekä meidän että Miikan lopputulokseen, Hautamäki muistutti.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa