Sää sotki Alajärven pumptrack -radan avajaiset – meno radalla jatkuu lumentuloon saakka!

671
Liikunnanohjaaja Merja Korpela ja nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä iloitsevat siitä, että nyt myös Alajärvellä on oma pumptrack -rata houkuttelemassa kaikkia lapsia ja nuoria hauskan liikkumisen pariin!
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä kesäkuussa valmistuneen pumptrack-radan avajaisia piti juhlia viime keskiviikkona, mutta sateinen, ja ennen muuta puuskittaisen tuulen siivittämä sää sotki suunnitelmat.

– Telttakin lähti lentoon ja hajosi, nauraa nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä ja kertoo, että varttia ennen kuin tapahtuman olisi pitänyt käynnistyä päätettiin, että se perutaan.

MAINOS

– Keväällä voisimme pitää sen sijasta kauden avajaiset, miettii liikunnanohjaaja Merja Korpela.

Vaikka itse avajaistapahtuma loppui ennen kuin pääsi alkamaankaan, niin innokkaassa käytössä kesän ajan ollut rata kokoaa paikalle käyttäjiä varmasti aina lumen tuloon saakka.

– Pumptrack-rata on tässä urheilukentän ja jäähallin välissä hyvässä paikassa. Kun jääkiekkotreenit alkavat, voivat vanhemmat tuoda yhden lapsen sinne ja toisen tähän, Merja miettii.

Porukkaa pumptrack -radalla on riittänyt koko kesän, niin lapsia kuin nuoriakin. Valtaosin rataa kierretään skuuteilla, mutta myös temppupyörillä ja sitä on mahdollista käyttää myös mm. rullaluistimilla ja -laudoilla. Rata on yhteydessä skeittiparkkiin ja rakenteet tukevat toinen toisiaan.

Kesällä paikalla on pyörinyt niin paikallisia lapsia ja nuoria, kuin myös ulkopaikkakuntalaisia ja lomalaisia. – Monet täällä lomaansa viettäneet ovat ilahtuneet, että Alajärveltäkin löytyy nyt pumptrack -rata. Monet lajia harrastavat myös tarkoituksella kiertävät lähialueiden ratoja, koska kaikki ovat keskenään vähän erilaisia, Tuomas sanoo.

Radan pääasiallinen tarkoitus onkin tarjota matalan kynnyksen lähiliikuntapaikka, joka on aina maksutta auki. Sinne voi kuka tahansa tulla milloin itselle sopii, kunhan kypärän muistaa laittaa päähän. Kypärää on käytettykin hyvin radalla temppuillessa ja isompia haavereita ei ole tiettävästi sattunut.

Pienet kuhmut ja kolhut kuuluvat lajiin, niitä ei kannata säikähtää.

Pumptrack on siitä loistava laji, että se houkuttelee mukaan myös niitä lapsia, joilla ei ole muita liikunnallisia harrastuksia.

Alajärven rata on melko iso, siinä pääsee kiertämään erilaisia väyliä ja sillä on ollut sama suunnittelija ja toteuttaja Trail It kuin muillakin lähiseutujen radoilla. Kaupunki on hoitanut alueen pohjatyöt ja maisemoinnin, mutta Trail It teki suunnittelun ja asfaltoinnin. Kustannukset olivat noin 150000 euroa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa