Finaalit kutsuvat Vetoa

Superpesiksen kärkilyöntitilaston voittanut Vedon kolmoskoppari Elmeri Anttila on ollut loistavassa vireessä läpi kauden ja lähtee juonimaan joukkuekavereidensa tapaan Vedon paluuta mestariksi.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Veto pelaa miesten Superpesiksen finaaleissa ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2017. Finaalissa Veto kohtaa mestaruutta puolustavan Manse PP:n, joka voitti maanantaina vieraissa Hyvinkään Tahkon 0–2 (1–7, 3–4). Ensimmäinen finaaliottelu pelataan tulevana lauantaina kello 15 alkaen Vimpelin Saarikentällä.

Veto voitti Joensuun Mailan välierissä suoraan otteluvoitoin 3–0. Puolivälierissä Superpesiksen kestomenestyjän, Sotkamon Jymyn, kampittanut JoMa ei löytänyt välierissä keinoja Vedon kukistamiseksi.

MAINOS

Pohjoiskarjalaiset eivät voittaneet ottelusarjassa yhtään yksittäistä jaksoa. Toisessa, Joensuun Bolt Stadionilla pelatussa ottelussa juoksut tasattiin 5–5. Sarjan viimeisessä ottelussa Veto voitti avausjakson juoksun erolla, mutta muuten välierät olivat sinivalkoisten hallintaa. Vedon tukijalkana oli kauden aikaisemmista otteluista tuttu, jämäkkä ulkopeli.

Veto löi kolmessa välieräottelussaan yhteensä 40 juoksua. Läpilyöntien lisäksi juoksuja tehtiin yksittäisillä, ottamattomilla lyönneillä.

Monta ratkaisupelaajaa

Vaikka Vedon lyöntivoima lepäsikin välieräsarjassa lyöjäjokerikaksikko Jukka-Pekka Vainionpää ja Janne Mäkelän harteilla, oli välierien sisäpelissä monta onnistujaa. Nuorempaa kaartia edustavat Mikko Vihriälä, Aleksi Lassila ja Elmeri Anttila ovat kunnostautuneet pudotuspeleissä paitsi etenemistehtävissä, myös kärkilyönneissä.

Mikko Kanala palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin ensimmäisessä välierässä kuin ei olisi poissa ollutkaan. Paluuottelussaan hän ei vielä päässyt tuulettamaan tuotuja juoksuja, mutta viimeisessä välierässä tuotujen sarakkeeseen merkittiin neljä täppää.

Ulkopeliä johtava lukkari Teemu Kinnunen on noussut tällä kaudella maan lukkarieliittiin. Kinnusen taktinen silmä ja temmon muutokset ovat aiheuttaneet useammankin harmaan hiuksen vastustajajoukkueille.

Kun etukentällä häärivät Severi Lassilan ja Matias Rinta-ahon tapaiset kaikenkokeneet räpylävirtuoosit, tekee vastustajille tiukkaa sekä mailan varressa että pesäväleillä.

Miesten Superpesiken voittaja ratkeaa kolmella voitolla.

Juttua päivitetty maanantai-iltana Vedon finaalivastustajan varmistumisen jälkeen

MAINOS
Edellinen artikkeliKeijumekot hurmaavat ohikulkijoita Koskenvarrella
Seuraava artikkeliMäenpää nuorten maaotteluvoittoon