0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Liikenne ja väkivaltarikokset työllistivät poliisia viikonloppuna

Pohjanmaan poliisi hoiti viikonlopun aikana yhteensä 626 hälytystehtävää. 37 henkilöä otettiin kiinni, joista 15 rikosperusteisesti.

Useat pahoinpitelyt tapahtuivat yksityisasunnoissa eri puolilla Pohjanmaan poliisilaitoksen aluetta. Kahta tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

MAINOS

Metsälässä, Kristiinankaupungissa valtatie 8 varrella tapahtui sunnuntaina iltapäivällä vakava liikenneonnettomuus. Henkilöauton kuljettaja ajautui autollaan vastakkaiselle kaistalle ja törmäsi rekan keulaan. Kuljettaja kuoli törmäyksessä. Tie oli suljettuna kauan ja liikennettä ohjattiin kiertotein. 

Lauantaiaamuna Soinissa Multiantiellä henkilöauto ajoi kovalla vauhdilla ulos tieltä katkoen useita puita ennen kuin se pysähtyi metsään noin 90 metrin päähän tiestä.

Autossa oli neljä henkilöä. Yksi matkustajista oli ilmeisesti pudonnut kyydistä ulosajon aikana ja jäänyt jumiin auton alle. Kaikki auton kyydissä matkustaneet vietiin sairaalaan. Auton kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. 

Mopoilija ja autoilija törmäsivät Uudenkaarlepyyn keskustassa tasa-arvoisessa risteyksessä. Kypärätön mopoilija, joka suoritti asepalvelusta, loukkasi mm. päänsä törmäyksessä. Hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Mopoilija puhalsi 1,47 promillea poliisin alkometriin ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisipartio teki rutiinitarkastuksen henkilöautolle Kokkolan Ykspihlajassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Autoilija yritti paeta poliisia ja nopeutta mitattiin jopa 144 km/h 60-alueella. Poliisi sai lopulta autoilijan pysähtymään noin 4 km jälkeen. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Vaasassa kellarivarastosta löydettiin kymmeniä pyöriä ja sähköpyöriä, joiden epäillään olevan varastettuja. Lisäksi löydettiin varastetuksi ilmoitettu sähkömopo. Poliisi ei ole vielä saanut kiinni henkilöä, jota epäillään omaisuuden varastamisesta mutta hänen henkilöllisyytensä on tiedossa.

Viime viikolla poliisi pyysi vinkkejä henkilöstä, joka ampui ilotulitteita poliisia kohti Laihialla. Vinkit tulivat perille ja tämän ansiosta alaikäinen henkilö on nyt epäiltynä, jota poliisi on kuulustellut. 
 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät