1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Oman kunnan eläinlääkärille puhelut vain arkiaamuisin

Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollossa tuli 1.9. alkaen muutoksia eläinlääkäripäivystykseen.

Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollon yksikön toiminta-alueeseen kuuluvat Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Isokyrö, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Vimpeli ja Ähtäri.

MAINOS

Päivystysalueet ovat Seinäjoen alue; Isokyrö, Lapua ja Seinäjoki, Järviseudun alue; Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi ja Vimpeli sekä Kuusiokuntien alue; Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini ja Ähtäri.

Jokaisella päivystysalueella päivystävä kaupungineläinlääkäri vastaa alueen kiireellisten sairastapausten hoitamisesta arkisin kello 10 eteenpäin. Päivystävän eläinlääkärin tavoittaa alueen päivystysnumerosta.

Jatkossakin ajanvaraus oman kotikunnan kaupungineläinlääkärille tapahtuu soittamalla puhelinajalla kello 8-9 eläinlääkärin numeroon. Kiireelliset potilastapaukset ohjataan tarvittaessa päivystävälle eläinlääkärille kello 10 eteenpäin, eli tämän jälkeen oman kunnan eläinlääkäri ei enää vastaa.

Tämä mahdollistaa eläinlääkärien paremman työaikasuunnittelun ja on myös asiakkaan etu, koska sovitut ajat pitävät entistä paremmin paikkansa.

Päivystysalueet sekä pyhien ja viikonloppujen päivystysjärjestelyt säilyvät ennallaan.

Eläinlääkäreiden resurssivajeen takia syksynkin aikana päivystykset ovat osittain suuremmalla alueella. Eläinlääkäriresurssien niukkuus voi näkyä myös ruuhkautumisena osassa toimipisteitä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät