24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Finaalitunnelmasta kaikki irti

Vimpelin Vedon ja tamperelaisen Manse PP:n kolmas ja mestaruuden lopulta ratkaissut Superpesis-finaali keräsi lauantaina Saarikentän lehtereille 3 876 katsojaa.

Saarikentän pääportille johtava jono oli reilut kaksi tuntia ennen pelin alkua useamman kymmenen metrin pituinen. Kentälle jonotettiin sovussa ja tuntia myöhemmin paikalle saapuneet joutuivat ihmettelemään täyttä katsomoa.

MAINOS

Vedon kotitaika piti myös kauden päätösottelussa eli joukkue ei hävinnyt yhtään Saarikentällä pelattua ottelua.

Vimpelin Venla oli saapunut luomaan tunnelmaa täpötäydelle Saarikentälle.

Tunnelma tempasi katsojat mukaansa. Äänijänteitä viriteltiin jo ennen ottelun alkua ja hornankattilamaiseen huutoon yleisö puhkesi Vedon saapuessa esittelyyn.

Katsomossa hengitettiin sananmukaisesti pesistä ja katsomo tuntui vajoavan huokauksen voimasta kasaan, kun Vedon kotiutuslyönti jäi vaille tulosta.

Kotijoukkueen kannattajat pääsivät hurraamaan omiensa juoksuja viidesti, ottelun päätyttyä lukemiin 1–0 (3–2, 2–2).

Kinnusen fanit äänessä

Jokikioskin portilta kuului hyvissä ajoin ennen ottelun alkua laulua. Kuopiolaismiesten porukka oli tullut kannustamaan lukkarina toimivaa Teemu Kinnusta ja Vetoa kohti mestaruutta. Osa Kinnusen fanclubilaisista, kuten he itseään luonnehtivat, oli nähnyt kauden aikana viisi Vedon peliä, joku kahdeksan.

– Veto on todellinen match Teemulle, valotti Karri Kovanen.

– Teemu on otettu hyvin Vedossa vastaan, mitä olen hänen kanssaan jutellut. Arvostamme sitä, että Vedon runko on oman kylän pojista. Joukkue on tasavahva. Kakkoskärjen merkitys on huikea ja joukkue piristävän erilainen.


Lukkari Teemu Kinnusta kannustamaan tulleet kuopiolaiskaverukset pitivät positiivista henkeä yllä läpi ottelun – ja jo ennen sitä.

Kinnusta luonnehdittiin Elmo-lehden analyysissa kolmoskorin lukkariksi.

Mitäpä Kuopion suunnalla ollaan asiasta mieltä, kun Kinnunen on kuitenkin muiden vetolaisten tapaan pelannut huippukauden ja nostanut itsensä Superpesiksen lukkarieliittiin?

– Otimme asian hyvin henkilökohtaisesti. Odotamme mielenkiinnolla Pekka Arffmanin kausianalyysiä. Retorinen kysymys: kuinka monta mestaruutta on voitettu kolmoskorin lukkarilla, heitti Ville Leinonen.

Ääni Vimpelille

Varttia vaille kaksitoista, vajaa tunti ennen porttien avaamista oman paikkansa jonossa ottivat Lapualta, Heinolasta ja Sotkamosta tulleet Vedon kannattajat.

– Meitä on seitsemän hengen seurue, joka yöpyi Lappajärvellä ja Sotkamosta tulee vielä lisää, kertoi hollolalainen Riitta Nurminen, joka oli tullut Tapio Nurmisen, sotkamolaisen Tarja Niskasen ja lapualaisen Iina Niskasen kanssa hyvissä ajoin pääportille.

Iina Niskanen (vas.), Tarja Niskanen, Tapani Nurminen ja Riitta Nurminen liputtivat Vedon puolesta. Saarikentän pääportille he saapuivat ensimmäisten joukossa.

Tapani Nurminen oli vankasti sitä mieltä, että ottelu on Vedon viimeinen tällä kaudella. Iinaa lukuun ottamatta Saarikenttä oli uusi kokemus.

– Vimpelin kenttä on kiehtova ja legendaarinen ja se pitää päästä kokemaan. Saa kuulla myös marssilaulun, hän viittasi vuosikymmenet Vedon pääsarjapelien alla kuultavaan Vanhat toverit -marssiin.

Pesishuumaa parhaimmillaan

Yleisö eli vahvasti pelin tapahtumissa. Mansen kannattajat heräsivät toden teolla omiensa kannustamiseen melko myöhään, toisen jakson neljännen tasoittavan alussa. Tilanne oli tuolloin 2–2.

Vierasjoukkue hyökkäsi, mutta Vedon ulkopelin tekeminen oli tutussa kuosissa. Takapalo kakkoselle oli lopun alkua Mansen juoksuntekohaaveille ja ajatukselle venyttää ottelu supervuoropariin. Kotijoukkue naulasi nopeasti kaksi lisäpaloa ja ilo pääsi irti.

Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi oli ottelun jälkeen ja kultamitali kaulassaan helpottunut.

– Päästään nauttimaan siitä, mitä on tehty koko vuosi. Uskoin, että Veto voittaa ottelusarjan 3–0. Joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua Saarikentällä ja se on uskomaton saavutus.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät