24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Sänkikiihdytyksen Pohjanmaa Cup päätökseen Lehtimäellä

Neljän osakilpailun Sänkikiihdyksen Pohjanmaa Cup tulee päätökseen lokakuun 9.päivä Lehtimäellä. Ensimmäistä kertaa toteutunut Cup-sarjaa ajettiin Seinäjoella, Kurikassa. 8.10. ajetaan Kauhajoella ja 9.10. Lehtimäellä. Yleisölle on tarjolla ilmaista erilaista viihdettä!

Suomenselän Moottorikelkkailijat ry, SuSeMK järjestää Sänkikiihdytys kilpailunsa nyt toista kertaa. Kilpailualue on Lehtimäellä osoitteessa Kätkänjoentie 361. Kilpailu alkaa kello 12. Tuomas Myllykoski järjestävästä seurasta toimii kilpailun sihteerinä.

MAINOS

– Olemme saaneet mahdollisuuden järjestää Tohnin tilan pelloilla kilpailun, josta kuuluu kiitos maanomistajalle. Ilman omistajan lupaa tämä ei olisi mahdollista. Kiitoksen antaisevat myös järjestelyissä olevat talkoolaiset, Myllykoski kiittelee.

SuSeMK on aikaisemmin järjestänyt moottorikelkka kilpailuja niin MM- ja SM-tasolla. Sänkikiihdytys kilpailuihin on ollut yleisöllä vapaa pääsy.

– Sänkikilpailuihin on kilpailijoilla ja yleisöllä matala osallistumiskynnys. Saamme seurana tuloja kisa-alueen kioskimyynnistä sekä yleisölle jaettavasta käsiohjelmasta, jossa on yritysten kannatusmainoksia.

– Toivotaan runsasta osallistumista kilpailijoiden ja katsomon puolella. Tulossa on leppoisa syksyinen sunnuntai päivä, Tuomas Myllykoski toteaa. 

152 metriä kiihdyttelyä pariajona

Sänkikiihdytys tapahtuu, kuten nimikin sanoo, puidulla viljapellolla. Kiihdytellä voi periaatteessa millä tahansa moottorilaitteella, mutta yleisempiä ovat moottorikelkat, mönkijät, moottoripyörät ja autot.

Luokkia on moneen lähtöön eri laitteille ja kilpailijoille. 152 metrin matkaan kisataan parilähtönä ilman ajanottoa. Pudotusajossa jokaiselle kilpailijalle tulee vähintään kaksi lähtöä ajettavaksi.

Vaikka kyseessä on leppoisa harrastaminen, niin turvallisuudesta ei tingitä. Kilpailijalla on kypärä ja kisakalusto katsastetaan. Liikennevakuutus on pakollinen. Yleisö seuraa kiihdyttelyä turvallisesti siimojen takana.

Pohjanmaa Cupissa on noin 6000 euron palkinnot osakilpailupalkintojen lisäksi, jotka arvotaan Lehtimäellä kaikkien kilpailijoiden kesken, jotka ovat osallistuneet kaikkiin neljään osakilpailuun.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät