-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärven äitiys- ja lastenneuvolan ankea tiiliseinä sai iloisen ilmeen!

Kaikkien aikojen paras suomalainen keksintö – neuvolatoiminta – täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Tähän teemaan loistavasti sopivana Alajärven äitiys- ja lastenneuvolan valkoinen tiiliseinä on saanut uuden ilmeen.

Seinälle on ripustettu Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden maalaama neliosainen taideteos, jota ovat olleet tekemässä kuvataidekoululaiset Vimpelistä ja Alajärveltä. Työt on maalattu akustiikkalevylle akryylimaalilla ja teoksen aiheena ovat eläin – ja kasviaiheet.

MAINOS

Näiden upeiden teosten myötä neuvolan odotusaulasta muodostuu hieno yhtenäinen neuvolakäytävä!

Kuvataidekoululaisten luoma taide piristää neuvolan odotustiloja ja yhdistää tilan ”neuvolakäytäväksi”.

Idean takana oli nyt virkavapaalla oleva Ulla Takala neuvolasta, joka oli ollut aiheen tiimoilta yhteydessä kansalaisopiston Titta Väänäseen. Titta taas esitti idean eteenpäin kuvataideopettaja Ritva Lindbergille, joka yhdessä Ullan kanssa suunnitteli miten ja millaisia teoksia seinille tarvittaisiin.

– Korona ja monet muut asiat ovat sotkeneet tätäkin asiaa ja niinpä viimeiset työt tehtiin vasta viime keväänä, jolloin teokset myös kehystettiin. Tässä välissä Ritvakin ehti jäädä eläkkeelle, kertoo kuvataidekoulun nykyinen vastuuopettaja Marjut Mässbacka.

Loppuun hankkeen kuvataidekoulussa vetivätkin Mässbacka ja kuvataideopettaja Ulla Hautamäki.

Taidetta neuvolaan on ollut tekemässä noin 15 yli 12-vuotiasta nuorta Vimpelistä ja Alajärveltä. Töitä on tehty periodipajoissa ja työpaja 1 ja 2:ssa. Nuorille taiteilijoille annettiin aiheeksi eläin- ja kasviaiheet, joita yleensäkin kaikki tykkäävät maalata ja sama aihepiiri miellyttää myös taidetta katsovien lasten silmiä.

Töitä on tehty innostuneesti, sillä itse tehtävänanto on miellyttänyt kuvataidekoululaisia ja aina on hienoa saada töitään esille johonkin julkiseen tilaan.

Värimaailmaksi rajattiin joko vihreä-sininen-keltainen tai punainen-keltainen-oranssi. Värejä yhdistävin ja kokonaisuutta rauhoittavilla pikkupaloilla työt yhdistettiin toisiinsa ja upeiksi isoiksi tauluiksi.

Kätilö Kirsi Liukkonen neuvolasta kertoo, että taulut ovat aiheuttaneet suurta ihastusta neuvolan kävijöissä. Lapsille taulut ovat olleet erityisen mielenkiintoisia, sillä useammasta osasta koostuvina niissä on monentyyppisiä ja -tasoisia osia, joista löytyy jokaiselle jotain mihin samaistua.

Taulujen sävyt ovat todella onnistuneet ja niiden avulla koko käytävä yhdistyy hienoksi ”neuvolakäytäväksi”.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät