13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Naisten Korisliiga käyntiin lauantaina – EBT saapuu Vimpeliin

Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin lauantaina 1. lokakuuta. Vimpelin Veto aloittaa yhdeksännen kautensa pääsarjatasolla uudistuneella joukkueella.

Ninni Salmi ja Tuulia Anttonen siirtyivät Vetoon Forssasta. Kovana heittäjänä tunnettu Anttonen on Vedon kasvatti joka pelasi viimeksi Vimpelissä kaudella 18-19. Monipuolinen Salmi vastaavasti debytoi Naisten Korisliigassa jo kaudella 14-15 nimenomaan Vimpelissä.

MAINOS

Veto lähtee sarjaan kahdella ameriikkalaisvahvistuksella. Shayla Cooper (188cm)  on 27 vuotias sentteri, jolla alkaa kahdeksas kausi ammattilaisena.

25-vuotias Tynice Martin (180cm) pelaa laitahyökkääjänä. Hän on pelannut mm. Ruotsin, Kosovon ja Ukrainan pääsarjoissa. Vedon viime kauden joukkueesta ovat mukana Kujalan sisarukset Anni ja Riikka sekä Minttu Isoranta. Roosa Haapala on myös mukana sekä Vimpelin lukion palloilulinjalta ryhmään kuuluvat Neea Rannanpää, Aino Riihimäki ja Annu Pajala.

Vedon valmentajana jatkaa Jukka-Pekka Kujala, jonka mukaan Veto tavoittelee paikkaa ylempään jatkosarjaan ja sitä kautta pudotuspeleihin. – Ensimmäiset ottelut ovat vielä varmasti pelituntuman hakemista, mutta täysillä mennään toki lauantain sarja-avauksessa.

– EBT pitää tunnetusti vauhtia ja puolustaa koko kentän alueella. Tähän pitää olla valmis, Kujala ennustaa.

– Oman pelin kehittäminen on teemana avauskierroksilla, meillä on kokenut joukkue, josta on etua pitkässa sarjassa, Kujala arvioi.

Kymmenen joukkueen sarjassa viisi parasta pääsee ylempään jatkosarjaan ja viisi muuta jatkavat alemmassa sarjassa, josta sijat 6-8 etenevät play-offeihin.

Naisten Korisliiga kauden avausottelu Vimpeli-EBT pelataan lauantaina 1.10. kello 15 Vimpelin liikuntahallilla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät