MAINOS

Oma Säästöpankki lahjoitti Paavolan koulun ekaluokkalaisille turvaliivit

Paavolan ekaluokkalaisten toivotaan nyt näkyvän liiviensä kanssa Alajärven liikenteessä. Turvaliivit reippaille koululaisille luovuttivat Oma Säästöpankin Helena Marjomäki sekä Paavolan koulun vanhempain toimikunnan Silja Mäntyniemi.

Oma Säästöpankin Helena Marjomäki sekä Paavolan koulun vanhempain toimikunnasta Silja Mäntyniemi ekaluokkalaisille kirkkaankeltaiset turvaliivit Alajärven Paavolan koululla.

Liivilahjoitus Paavolan ekaluokkalaisille oli jo toinen peräkkäinen Oma Säästöpankin toimesta, tätä ennen on ollut välillä vaikea löytää sponsoreita vuosittaista tapahtumaa varten. Tämän vuoksi 2015 vuodesta alkanut liivienjako ei ole aivan joka vuosi onnistunutkaan.

MAINOS

Voisi vaikka vannoa, että koulun piha-alueelle saatiin heti lisää valoa ja kirkkautta, kun lapset saivat puetuksi liivit päällensä. Sen verran paljon sadetta uhkuvan pilvisen sään synkentämän pihan ilme muuttui. Toivottavasti nämä liivit kirkkaudellaan herättäisivät huomion jatkossa myös tienkäyttäjien keskuudessa Alajärven liikenteessä, turvaten osaltaan koululaisten matkat kouluun ja kotiin.

– Onkos teillä polkupyörissä jo valot hankittuina, Marjomäki kysyy kuuluvaan ääneen lasten asettautuessa kiipeilytelineelle valokuvausta varten.

Osa ekaluokkalaisista nyökyttelee päätään, mutta suurimmalta osalta vielä vaikuttaisi valot pyöristään puuttuvan. Erinomainen kysymys pimenevien iltojen ja talven hämärän hiipiessä.

Vanhemmille voisikin lisätä muistilistalle valot lastensa polkupyöriin hankittaviksi, sillä Suomen laki edellyttää käyttämään valoja pimeällä ja hämärässä.

Edessä valkoista ja takana punaista valoa. Huomionarvoista tässä on myös se, että takavalon voi kiinnittää myös reppuun tai takkiin, jos on vaikeuksia löytää takavalolle näkyvää paikkaa pyörästä.

Annika Brander

MAINOS
Exit mobile version