3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

JPK valmiina uuteen kauteen, perjantain kotiotteluun vapaa sisäänpääsy

Jääkiekon miesten keskimaan alueen kolmosdivisioonan ottelut ovat alkaneet. JPK:n miesten edustusjoukkueen sarjakausi alkoi vieraspelillä Kraft Academyä vastaan sunnuntaina 25. syyskuuta Närpiössä komealla voitolla 5-10!

Ensimmäinen kotiottelu on odotettavissa tämän viikon perjantaina 30. syyskuuta Alajärven JKH-Areenalla kello 19. Kotiavauksessa JPK saa vastaansa Maalahden MIF Team-joukkueen. Alajärven kaupunki on ottelun isäntänä ja sinne on kaikille vapaa sisäänpääsy.

MAINOS

– Toivotaan äärettömän paljon väkeä paikalle. Kaksi kautta mennyt nyt plörinäksi koronan vuoksi. Olisi pelaajille ja yleisöllekin mukavaa, kun on väkeä. Peleissä aina kuitenkin sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, niitä on senkin vuoksi mukava seurata, JPK:n joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki sanoo toivottaen kaikki kynnelle kykenevät tervetulleiksi seuraamaan peliä.

– Kotipelipäivät ovat perjantai-iltaisin klo 19. Se voi olla uutta yleisölle, mutta toivotaan että he löytävät kuitenkin paikan päälle, tiedottaa Koskenmäki.

Minkälaisella kokoonpanolla JPK lähtee kaudelle?

– Ei isoja muutoksia, vuosikaudet ollut samat runkopelaajat. Kaikki pelaajat ovat omalta alueelta, Alajärveltä, Soinista, Vimpelistä ja Lappajärveltä. Hyvin paljon nuoria pelaajia löytyy ihan 16-vuotiaasta lähtien, vanhimmat konkarit 30-vuotiaita.

– Joukkueen omat kasvatit ovat nyt selkeästi kasvaneet ja kehittyneet pelaajina, muutama vahvistuskin saatu lisää. Seitsemän poikaa yhteensä, jotka tulleet opiskelemaan muualta Alajärven ja Lappajärven JAMI:lle. Näistä neljä on ulkomaalaisia, jotka ovat omassa kotimaassaan pelanneet aikanaan junioreina korkeallakin sarjatasolla, joukkuesta ylpeä Koskenmäki esittelee.

Päävalmentajana kaudella 2022-2023 sarjamenestystä osaltaan taikomassa nähdään Sami Seppälä, joka on pitkäaikainen seuran kasvatti. Seppälällä on pitkä ura takanaan JPK:ssa, hänet muistetaan ehkä parhaiten muun muassa pistenikkarina ja kovana ”ylämummojen” laukojana.

Viime vuosina Sami on toiminut joukkueen taustahenkilönä ja juniorijoukkueiden valmennuksessa. Lisäksi U19-joukkueen valmentajat Mika Degerlund ja Marko Hautala ovat mukana tiimissä, samoin kuin JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

Edustusjoukkueessa on noin 30 kenttäpelaajaa ringissä mukana. Puolet pelaajista on U19-ikäsisiä, sillä U19-joukkue harjoittelee yhdessä edustusjoukkueen kanssa. Maalivahteja löytyy miehistöstä neljä. Harjoitusten perusteella on tarkoitus koota paras mahdollinen joukkue, jolla lähdetään tykittämään ja tietenkin tavoittelemaan himottua sarjamestaruutta.

– JPK:lla on nyt kaikkien aikojen kausi tulossa ja hyvin mielenkiintoinen. Meillä on hyvä ja tasainen joukkue: nuori, nopea ja taitava. Tavoitteet on asetettu korkealle, tänä vuonna on ihan realistista tavoitella sarjakärkeä.

– Lupauksia nostavat harjoitusottelut on takana. Nämä kyllä todistivat, että vauhdissa pysytään. Kauhavan Hela-Kiekolle kärsittiin vain tiukka 4-5 tappio, mutta Kurikan Ryhti voitettiin. Sinänsä hienosti pärjättiin, sillä nämä ovat selkeästi ne kovimmat vastustajat, paljastaa Koskenmäki toiveikkaana.

Mitkä ovat joukkueen vahvuustekijät tulevana kautena?

– Taito ja luisteluvoima, siinä ovat JPK:n selkeät vahvuudet. Ja kun on nuoret pelaajat, intoa ja tavoitteellisuutta riittää!, Koskenmäki kehaisee.

Haastattelun perusteella on todettava, että on todellakin jännittävä kausi tulossa Järviseudulle jääkiekon osalta. Kannattaa ottaa seurantaan ja hypätä katsomoon mukaan, jos vähänkään jääkiekko kiinnostaa!

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät