Ukrainalaisten myyjäiset vetivät väkeä nuorisotalolle Vimpelissä

663
Paikalliset ukrainalaiset olivat pistäneet parastaan, toinen toistaan herkullisemman näköisiä ukrainalaisen keittiön antimia oli tarjolla. Kuvassa myyjät oikealta Tamara Lubenets ja Sofia Smorodska.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin ukrainalaiset järjestivät lauantaina myyjäiset Vimpelin nuorisotalolla.

Jo nuorisotalon ovelle lähestyessä porukkaa virtasi sisään ja ulos hymy kasvoillaan. Monella uloskäyvällä kävijällä oli syli täynnä pusseja, joihin vastaleivotut herkut oli laitettu odottamaan kahvipöytää. Osa oli ostanut borssikeittoakin mukaansa päivän ruokahetkeä varten.

MAINOS
Allekirjoittanut päätyi ostamaan lukuisista vaihtoehdoista maisteltaviksi täytettyjä omena-kaneli -ohukaisia sekä sienipiirakoita. Olivat valtavan herkullisia!

Sisälle tullessa saattoi heti tuntea tuulahduksen ukrainalaisen keittiön tunnelmaa, borssikeiton herkullinen tuoksu valtasi nenän, mieleen nousi lämmin isoäidin halaus. Ukrainalainen musiikki soi taustalla, kansallislippu oli nostettu seinää koristamaan ja ystävällinen puheensorina kuului myyntipöytien luona.

Borssikeiton lisäksi tarjolla oli muun muassa ukrainalaista leipää, kaali- ja sienipiirakoita, hapankaalta, marjamehua sekä makeita leivonnaisia useaa eri sorttia. Lisäksi eräs rouva oli ommellut kangaskasseja, ja yhdessä tyttärensä kanssa suunnitelleet ja valmistaneet muun muassa korvakoruja sekä Ukrainan värein villakankaasta tehtyjä koristeita.

Myyjäiset alkoivat aamuyhdeksältä ja niiden oli tarkoitus kestää kahteen saakka iltapäivällä, mutta tässä tapauksessa sanonta ”aikainen lintu madon nappaa” piti paikkansa, sillä ajoissa matkaan lähtenyt ostajaporukka ehtikin tyhjentää pöydät ennätysajassa.

Myyjäisidean äitinä toiminut ja järjestelyissä auttanut, Vimpelin kunnan maahanmuuttokoordinaattori Lea Vasalampi tiedotti jälkeen päin, että myyjäiset olivat menestys. 20 litraa keitettyä borssikeittoa myytiin 40 minuutissa loppuun, lisäksi leivonnaiset ja erilaiset piirakatkin olivat loppuneet heti kättelyssä.

Hän kertoo myös, että kaikki paikkakunnan ukrainalaiset olivat innostuneet ajatuksesta järjestää myyjäiset, ja lähes kaikki heistä olivatkin olleet tuomassa kortensa kekoon. Eikä tapahtuma jäisi Lean mukaan suinkaan viimeiseksi. Seuraavalla kerralla borssikeittoakin varataan niin, että kaikille halukkaille riittää, Lea lupaa.

Annika Brander

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa