-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Hoiskon Pikkuyrittäjät perustivat Liekin ja alkavat tehdä polttopuukauppaa!

Nyt on tekemisen meininkiä, kun Hoiskon koulun kymmenen 4-6 luokalla olevaa tyttöä lähtivät syksyllä valinnaiselle Pikkuyrittäjät kurssille, perustivat yrityksen nimeltä Liekki ja ryhtyvät näinä päivinä tekemään polttopuukauppaa!

Tarjolla on takuulla palavaa, laadukasta polttopuuta vaikka suoraan kotiin toimitettuna! Yrityksen perustajat ovat laatineet toiminnalleen tarkan liiketoimintasuunnitelman ja mahdollinen yritystuotto tullaan käyttämään yrittäjien valitsemaan kohteeseen kaikkien koulun oppilaiden hyväksi!

MAINOS

Kummiyrittäjän vahva tuki

– Meillä Hoiskon koululla on toteutettu yrittäjyyttä valinnaisaineena 4-6 luokilla yli kymmenen vuoden ajan ja Pikkuyrittäjät toimintamalli on ollut käytössä lähes koko tämän ajan, kertoo koulun rehtori Antti Joensuu. –  Toiminnalla onkin pitkät perinteet ja se on tuottanut monenlaisia pikkuyrityksiä teatterista alkaen!

Pikkuyrittäjissä painotetaan lasten yritteliäisyyttä ja yritteliästä elämänasennetta, joka voi olla vaikkapa tsemppaamista opiskelujen eteen.

Tänä syksynä pikkuyrittäjissä on mukana erittäin innokas ryhmä tyttöjä, jotka ovat toteuttamassa hienoa projektia yhdessä kummiyrityksen Hoisko CLT:n kanssa.

Hoisko CLT on koulun kummiyritys ja viime keväänä sen toimitusjohtaja Tero Yli-Sikkilä tarjosi koululle uudenlaista sopimusta, joka vei Pikkuyrittäjät aivan uudelle tasolle.

– Saamme sponsoritukena myytäväksi kolmen eri yrityksen: Hoisko CLT:n, Den FInlandin ja Huvila Seppälän polttopuukuormia, jotka ovat tehtaiden ylijäämää, kertoo Pikkuyrittäjiä ohjaava opettaja Anne Kantola.

– Otimme asiasta kopin ja tämän aika isonkin haasteen lasten kanssa vastaan. Kuljetukset hoitaa Autoyhtymä Mertaniemi Oy. Hoidamme siis markkinoinnin, tilaukset ja toimitamme tilauksen eteenpäin. Yritykset hoitavat laskutuksen ja tilittävät tuoton meille.

Markkinointia varten on askarreltu hienoja tulitikkurasioita!

– Lämpimät kiitokset mukaan lähteneille yrittäjille, tämä on lapsille upea tilaisuus oppia monialaisesti paljon uutta!

Tero Yli-Sikkilä kertoo, että Hoisko CLT on pyrkinyt tekemään kummikoulunsa kanssa erilaista yhteistyötä, mutta viimeiset pari vuotta ovat sen tiimoilta olleet ymmärrettävästi hiljaisempaa. Nyt ajatus polttopuukaupasta syntyi, kun mietittiin, mitä konkreettista koululle voittaisin tarjota.

– Saimme mukaan ideaan myös muita yrityksiä, joita ilman emme olisi voineet tällaista pakettia toteuttaa.

Yli-Sikkilä on vaikuttunut siitä, miten hienon liiketoimintasuunnitelman Pikkuyrittäjät ovat laatineet. – Olen positiivisen yllättynyt siitä, että riskit ja haasteet yritystoiminnassa on otettu hyvin huomioon suunnitelmaa tehtäessä.

– Käytännön myyntitilanteita on harjoiteltu ennakkoon ja jopa sitä on pohdittu, miten tinkivälle asiakkaalle vastataan. Heille on luvassa laulu ja kaunis hymy!

Lisäksi oppilaat ovat kehittäneet mm. oman logon, yrityksen kotisivut ja Halpa-Hallilta saaduista tulitikkuaskeista on askarreltu hienoa markkinointimateriaalia. – Toivoisin, että useampikin yrittäjä tekisi tähän tapaan kirjallisen suunnitelman siitä, mihin yritystoiminnalla pyritään.

Yli-Sikkilä kokee, että 4-6 luokka on erinomainen ikä aloittaa lasten yrittäjyyskasvatus. Lapset oppivat, että kun tehdään suunnitelma, joka toteutetaan, niin omalla tekemisellä saadaan asioita aikaiseksi!

Kaupankäynti alkaa huomenna torstaina

Liekki yrityksellä on myynnissä kaikkiaan 175 mottia polttopuuta, joka saadaan tasaisesti mukana olevilta toimijoilta. Kyseessä on hyvä ylijäämäpolttopuu, joka on sekalaista hirrenpätkää ja osittain lyhyempää lankun pätkää, riippuen siitä, miltä yritykseltä kuorma tulee.

Yrityksen suunnitelmista tietäneet opettajat ja tutut ovat jo kyselleet ostomahdollisuuksia, mutta ennakkovarauksia ei ole otettu.

Puut myydään joko kymmenen tai 15 kuution kuormissa. Lisäksi koulun pihaan tulee yksi kuorma, josta voi hakea pienempiä määriä. Puut myydään heittomotteina ja koululta ostettaessa oppilaat auttavat kuorman kasaamisessa.

Kymmenen kuution kuorma maksaa 200 euroa ja kuljetuksen ja 15 mottia 280 euroa ja kuljetus. Kuorman voi noutaa myös itse. Kuormien maksu pyydetään asiakkaalta poikkeuksellisesti ennakkoon sähköisellä laskulla. 

Pienkuorma on yksi heittomotti 25 euroa noudettuna Hoiskon koululta. Pienkuormissa on käteismaksu noudon yhteydessä! Maksimi on yksi kuorma per asiakas.

Kuljetusten hinta on 0-5 kilometriä 80 euroa, 5-10 kilometriä satasen ja 10-20 kilometriä 120 euroa, pidemmät etäisyydet sopimuksen mukaan. Kuljetukset hoitaa Autoyhtymä Mertaniemi Oy.

Polttopuun markkinointi alkaa tällä viikolla ja tilaaminen tapahtuu numerosta 040 670 2242 ja tilata voi huomenna torstaina 6.10. kello 17-19, perjantaina 7.10. kello 13-15 ja maanantaina 10.10. kello 16.30-17.30.

Polttopuut toimitetaan tilausjärjestyksessä syksyn aikana. Jos myytävää jää jäljelle, avataan verkkokauppa viikolla 41.

Yrityksen kotisivut löytyvät osoitteesta https://sites.google.com/edualajarvi.fi/pikkuyrittajat .

Kiva projekti!

Hoiskon koulun Pikkuyrittäjät toteavat yhteen ääneen, että Liekki -yrityksen perustaminen on ollut tosi kiva projekti!

Hommaa ei ole koettu yhtään hankalaksi eikä raskaaksi, vaikka projektia on tehty pitkälti iltapäivisin koulun jälkeen, välillä jopa iltamyöhään saakka! – Tämä on ollut niin kivaa, ettei ole haitannut!

Jos yritystoiminta tuottaa toivottua taloudellista tulosta, tullaan saadut varat käyttämään koulun oppilaiden hyväksi. Aikaisemmin on hankittu mm. liikuntavälineitä, popcorn- ja hattarakoneita, rahoitettu koulun retkiä ja monenlaista muuta kivaa.

Kohteen saavat päättää Pikkuyrittäjät itse kuunneltuaan myös muiden oppilaiden ajatuksia.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät