-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

MM-pronssimitalisti Sofia Kari panostaa jääkiekkoon täysillä

Alajärveläinen Sofia Kari sai kesäkuussa ripustaa kaulaansa pronssimitalin USA:n Madisonissa pelattujen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisoissa, kun Ruotsi kaatui pronssiottelussa.

Harvan alajärveläisen palkintokaapista löytyy MM-pronssimitalia! Sofia Karilla sellainen on!

Kolmatta kauttaan naisten liigaa Team Kuortaneessa pelaava 17-vuotias Sofia opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa. Treenejä on kahdesti päivässä ja viikonloppuisin pelit ovat välillä Helsinki-Rovaniemi. Sofia on myös maajoukkueringissä, josta nostetaan pelaajat myös ensi talven MM-kisoihin, jotka pelataan Ruotsissa.

MAINOS

Tätä ennen Sofialle tullee maajoukkueen mukana pelimatka ainakin Tsekkeihin ja leirityksiäkin on luvassa.

Sofia Kari kertoo päätyneensä jääkiekon pariin isoveljensä perässä. Ulkojäille hän löysi jo alle kouluikäisenä ja pian kouluikään tultuaan alkoivat pelit JPK:ssa poikien kanssa. Poikien kanssa samoissa joukkueissa hän pelasi siihen saakka, kunnes siirtyi yhdeksänneksi luokaksi Kuortaneelle ja sitä myöten naisten joukkueeseen Team Kuortaneeseen.

Nyt menossa on toinen lukiovuosi ja tavoite on opiskella lukio-opinnot neljässä vuodessa. Näin aikataulutus on helpompaa, kun tunteja ei ole niin paljon. Opiskeluun jää riittävästi aikaa ja myös kavereiden kanssa ajan viettämiseen.

Varsin kiireistä nuoren jääkiekkoilijan elämä kuitenkin on, sillä koulun alettua ei kotiin Alajärvelle ehdi yöksi ennen syyslomaa. Sen jälkeen seuraavan kerran jouluna.

Sofian vanhemmat Katja ja Pasi Kari ovat olleet tyttärensä harrastuksessa alusta alkaen tiiviisti mukana eri rooleissa ja edelleen he käyvät katsomassa kaikki kotipelit Kuortaneella. Vieraspelit katsotaan lähetyksinä.

Tänään perjantaina Sofia sai vastaanottaa MM-mitalinsa ansiosta Alajärven kaupungin muistamiset, jota olivat luovuttamassa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu, valtuuston puheenjohtaja Antti Joensuu ja kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Sofian uraa lapsesta saakka seurannut Palmu totesi onnittelupuheenvuorossaan, miten tärkeä vaikutus JPK:lla on ollut Sofian kehityksen kannalta ja miten tämä aina kykeni puolustamaan paikkaansa joukkueessa myös poikien kanssa pelatessaan.

Kannustimena ja onnitteluna Sofia Karille luovutettiin Alajärven kaupungilta 1500 euron stipendi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät