13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Marit ja Mikot konsertoivat Lappajärvellä

Viihdekuoro Marit ja Mikot Ilmajoelta konsertoi Lappajärvellä perjantaina 18.11. kello 19 Kivitipun Lappajärvi-salissa. Marit ja Mikot on musiikkineuvos Lasse Lintalan (1935–2009) vuonna 1965 perustama viihdekuoro, Suomen ensimmäinen laatuaan. Kuoro on tänä vuonna toiminut yhtäjaksoisesti 57 vuoden ajan.

Marien ja Mikkojen historiassa on erityisiä piirteitä. Kuoro on ollut mukana luomassa Ilmajoen Musiikkijuhlia ja Seinäjoen Tangomarkkinoita, esiintynyt useita kertoja tv:ssä, tehnyt ulkomaanmatkoja, joista peräti kolme Amerikkaan. Kuoron osuvasta nimestä on muodostunut hyvä brändi, joka tunnetaan laajalti koko maassa vieläkin.

MAINOS

Kuoron taiteellisena johtajana on toiminut kuoron perustaja Lasse Lintala (1965–1995, 2002–2009), Olli Koivulahti (1995–2000) sekä dir.mus. Erkki Rajamäki (2000–2002, 2009–2022). Toisena johtajana on vuodesta 2016 alkaen toiminut lappajärveläislähtöinen Antti Purola. Syksystä 2022 alkaen Purola on toiminut kuoron taiteellisena johtajana.

Kuoron ohjelmisto on suurimmalta osalta omaperäistä pohjalaista tuotantoa, josta säveltäjinä, sovittajina ja osittain tekstintekijöinäkin ovat vastanneet pääasiassa Lintala, Rajamäki sekä Jussi Asu, alkutaipaleella myös Toivo Kärki ja Rauno Lehtinen. Ohjelmisto käsittää perinteistä kansanlaulunomaista viihdemusiikkia, joululauluja sekä hengellistä musiikkia.

Kuoro on historiansa aikana julkaissut 5 LP-levyä ja 5 CD-levyä. Viimeisin CD-julkaisu “Pohjanmaan taivaan alla” (2021) sisältää muun muassa Erkki Rajamäen ja Jussi Asun sävellyksiä.

Konsertti on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa II -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä. 

Tuija Ahola                                

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät