24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Ready 4 Life -messut avaavat näköaloja opiskeluun, työhön ja harrastuksiin!

Ready 4 Life messut järjestetään Alajärven monitoimihallilla torstaina 26.1. kello 11-17 laajempina kuin koskaan. Tämä vuonna 2014 pienimuotoisesti koulukeskuksen tiloissa käynnistetty messutapahtuma on laajentunut kerta kerralta ja nyt tarjontaa on ihan jokaiselle, ei pelkästään tulevaa koulutussuuntaansa tai kesätyöpaikkaa etsiville!

Tammikuun messut ovatkin nyt Järviseudun rekry-, opinto- ja harrastemessut, johon näytteilleasettajiksi odotetaan eri toimijoita Lappajärveltä, Vimpelistä, Alajärveltä, Soinista ja Evijärveltä.

MAINOS

Messut antavat yleisölle kattavan kuvan alueen työnantajista, yrityksistä, oppilaitoksista ja nyt myös alueen harrastusmahdollisuuksista. Ne saattavat yhteen työnhakijat ja työnantajat, nuoret sekä aikuiset ja oppilaitokset, asukkaat ja yhdistykset, järjestöt sekä muut harrastemahdollisuudet.

– Monitoimihalli muuttuu työnhaun, opiskelun ja harrastusten kohtaamispaikaksi, kertoo ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula.

Messujen järjestelyn taustalla on lukuisia eri toimijoita, mutta kokoavana voimana tällä kertaa on Ohjaamo. Tällä hetkellä aloitellaan näytteilleasettajien hankkimista ja tapahtuman markkinointia alueen oppilaitoksiin ja kouluihin, sekä kaikille muille kiinnostuneille.

Messut on järjestetty pääsääntöisesti joka toinen vuosi. Ensimmäiset kolme messutapahtumaa oli koulukeskuksessa, mutta viimeksi messuiltiin monitoimihallilla ja tapahtuma saavutti entistä suuremman suosion. Nyt edellisistä messuista tulee kolme vuotta aikaa, koska koronatilanteen vuoksi niitä ei voitu järjestää talvella -22, ja suunnitelmat ovat entistäkin suuremmat.

Messut on edelleen suunnattu alkuperäisen ajatuksen mukaan 8. ja 9. luokan oppilaille alueella sekä muille opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Koska mukana on nyt entistä enemmän rekrypuolta, aikuisopiskelua sekä harrastustoimintaa, kohderyhmä laajenee yhä vanhempiin ikäluokkiin koko Järviseudun alueella.

Näytteilleasettajia paikalle toivotaan paitsi niistä oppilaitoksista, joihin alueen nuoret pääsääntöisesti hakeutuvat opiskelemaan, myös alueen yrityksistä. Paikalla on mahdollisuus esitellä nuorille kesätyöpaikkoja kuin rekrytoida muutakin työvoimaa.

Myös maahanmuuttajille on tarkoitus järjestää mahdollisuus tulla messuille, sillä edellisten maahanmuuttajille suunnattujen rekrymessujen jälkeen tänne on tullut paljon uutta väkeä ja kieliopinnot ovat edenneet hyvää vauhtia.

Mahdollisuus työnantajaprofiilin nostamiseen

Yritysten lisäksi työmahdollisuuksiaan toivotaan esittelemään myös alueen kuntia ja muita organisaatioita, sillä vaikka avointa työpaikkaa ei olisi juuri nyt, niin tässä on tilaisuus nostaa työnantajaprofiiliaan mahdollisten tulevien työntekijöiden silmissä aikana, jolloin on melko pitkälle työnhakijan markkinat.

Lisäksi kun nuoret tuntevat oman alueensa työmahdollisuuksista ja toimijoista, niin moni ei ehkä lähde täältä opintojen myötä kokonaan pois.

Viimeksi messuilla oli yli 60 osastoa ja nyt niitä odotetaan tätä vielä selvästi enemmän, onhan kokonaan uutena osana messuja harrastukset.

Yhdistykset ja järjestöt mukaan!

Harrastusmahdollisuuksia esittelemään kutsutaan erityisesti eri järjestöjä ja yhdistyksiä.

Harrastamisen Suomen malli, joka tuo esille kouluharrastamisen mahdollisuudet, on paikalla, mutta tämän lisäksi alueella on paljon muutakin. Isojen toimijoiden tarjonta tunnetaan yleensä paremmin kuin pienten, joten erityisesti pienten seurojen kannattaisi tarttua tähän maksuttomaan tilaisuuteen houkutella mukaan uusia harrastajia.

Yksi haaste pienille seuroille osallistumisessa on varmasti se, että messut ovat arkipäivänä. Jos kukaan ei pääse paikalle, mutta kiinnostusta osallistumiseen olisi, kannattaa silti olla yhteydessä järjestäjiin! Toimintaa voidaan esitellä paikalla vaikkapa esittein tai PowerPointein!

Järjestelyissä Ohjaamo koordinoi koko tapahtumaa ja JPYP (Vuokko Kraatari) on yhteydessä yrityksiin, Seinäjoen maakuntakorkeakoulu (Marjo Vistiaho) taas oppilaitoksiin ja yhdistyspuolelle Moms For Kids (Ulla Anttila). Messuista kiinnostuneet näytteilleasettajat voivat olla yhteydessä keneen tahansa järjestäjään, sillä tieto kulkee järjestäjien kesken.

Messutunnelmaa paikalla nostattaa mm. lavalla nähtävä ohjelma, Sirkusteltta, mahdollisesti ilma-akrobatiaesitykset, taistelulaji -esittelyt ja juontajan toteuttamat haastattelut. 4H -yrittäjyydestä haastatellaan Miia Koivulampea ja lisäksi kuullaan myös näytteilleasettajien ja opiskelijoiden haastatteluja.

Lisäksi messuilla järjestetään kesätyöinfot nuorille ja paikalla on myös lukiolaisten leirikouluryhmän pitämä puffetti.

Messuille odotetaan runsaasti kävijöitä, sillä yksin oppilaitoksista on aikaisemmin tullut 500-600 vierailijaa. Messut ovatkin hyvä tilaisuus tutustua paikallisiin toimijoihin ja alueen mahdollisuuksiin, joten kaikkien kannattaa lähteä mukaan joko näytteilleasettajina tai yleisönä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät