Maansiirto ja Turveurakointi Lampimäki Oy Lehtimäen Vuoden Yrittäjäksi

1355
Lehtimäen Vuoden Yrittäjäksi on valittu vuonna 2011 perustettu Maansiirto ja Turveurakointi Lampimäki Oy. Yrittäjä Tapani Lampimäki työmiehineen on viime aikoina urakoinut töitä Alajärven kaupungille.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Vuoden Yrittäjäksi on valittu vuonna 2011 perustettu Maansiirto ja Turveurakointi Lampimäki Oy. Yrityksen työnkuvaan kuuluvat erilaiset maanrakennusalan työt aina perustuksien kaivuista vesi- ja viemäritöihin sekä kunnallisteknisiin rakennustöihin. Yritys tarjoaa myös pyöräkuorma- ja traktoriurakointia.

Yrittäjä Tapani Lampimäki on aloittanut yrittäjäuransa jo vuonna 2004 toiminimellä, vielä armeijassa ollessaan.

MAINOS

– Isäni perusti minulle tuolloin oman toiminimen, Lampimäki muistelee. – Armeijasta tultuani aloin sitten tehdä toiminimellä maanrakennustöitä yhden kaivinkoneen ja traktorin voimin.

Vuodet 2005 ja 2006 Lampimäen työmaat sijaitsivat Etelä-Suomessa, jossa hän teki töitä aliurakoitsijana isoille rakennusliikkeille. Tutuksi tulivat monipuolisesti niin talojen, hallien kuin katujenkin maanrakennustyöt. Lampimäki asui viikot etelässä ja palasi aina viikonlopuiksi kotiin Lehtimäen Länsikylälle.

Vuonna 2006 tilanne muuttui, kun Lampimäen isä menehtyi äkkiarvaamatta liikenneonnettomuudessa. Poika palasi kokonaan Lehtimäelle ja alkoi vastata isän yrityksen energiatöistä toimittaen polttoturvetta energiayhtiöille Seinäjoelle ja Jyväskylään sekä kuiviketurvetta maatiloille.

Vuonna 2011 oli aika siirtyä toiminimeltä osakeyhtiömuotoon ja lisäksi veljen kanssa perustettiin 2014 Koneurakointi Veljekset Lampimäki Oy. Molemmat yritykset tekevät samantyyppisiä töitä.

Vuoteen 2020 saakka turvetuotanto oli tärkeässä roolissa toiminnassa maanrakennustöiden lisäksi, mutta turvetuotannon alasajon myötä sen merkitys on vähentynyt ja tulevalle kesälle ei ole enää yhtään isoa turvetilausta.

Nyt maanrakennustyöt ovat nousseet toiminnan tukipilariksi ja niitä yritys tekee niin kunnille, yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille. Tämän mahdollistaa monipuolinen kalusto. Lampimäellä on omassa yrityksessään seitsemän kaivinkonetta ja toisen yrityksen kanssa yhteensä toistakymmentä. Kokoluokka on tuhannesta kilosta aina 28000 kiloon saakka.

Tänä kesänä työkohteet ovat olleet Alajärven kaupungilla. Kesällä saneerattiin Paavolan koulun urheilukenttää ja parhaillaan ovat käynnissä katusaneeraukset. Myös Alajärven vesiosuuskunta ja Lehtimäen Sähkö Oy ovat tärkeitä työllistäjiä. Työntekijöitä Lampimäellä on tällä hetkellä kolme ja lisäksi yksi toiminimellä toimiva.

Valinta Vuoren Yrittäjäksi tuli Lampimäelle yllätyksenä, mutta muilta yrittäjiltä tullut tunnustus lämmittää. Suurimman kiitoksen valinnasta hän antaa yrityksen työntekijöille, sillä ilman hyviä työntekijöitä ei yritystoiminnan kasvattaminen olisi ollut mahdollista.

– Nuorista työntekijöistäni on tullut todella hyviä ja tunnollisia tekijöitä, joihin todellakin voi luottaa, Lampimäki kiittää.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa