-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Alajärvellä

Alajärven kaupungin Itsenäisyyspäivää vietetään tiistaina 6.12. Alajärven kirkossa kello 10 ja Lehtimäen kirkossa kello 13 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille.

Pääjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

MAINOS

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä. Padat sytytetään mm. Kurejoella, pikkulottien muistomerkille kirjaston pihapiirissä, palotallin vieressä olevalle muistomerkille sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille.

Kynttilät sytytetään Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa
jumalanpalvelusta, jonka pitää seurakuntapastori Ann-Mari Häggman-Niemi ja kanttorina Ismo Pitkänen.

Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarihaudoille.

Tämän vuoden kulttuuripalkinto myönnetään Alajärven kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.12.

Lehtimäki

Kynttilät sytytetään sankarahaudoille aamulla.

Lehtimäen kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa seurakuntapastori Ann-Mari Häggman-Niemi ja kanttorina Eeva-Liisa Kolonen. Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän kahvitilaisuus on seurakuntakodilla, puheen pitää Jari Mäenpää ja tilaisuudessa esiintyy Lehtimäen mieskuoro.

Järjestelyt on toteutettu yhteistyössä: Alajärven kaupunki, Alajärven seurakunta ja Lehtimäen kappeliseurakunta, Alajärven reserviläiset ja Lions Club Alajärvi-Järviseutu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät