Lakis Areenalla nautittiin joulumyyjäistunnelmasta ja palkittiin vuoden menestyneitä urheilijoita

Perjantai-Pinkaisujen ahkerat mestaripinkaisijat.
Mainos[adrotate banner="3"]

Sunnuntaina Lakis Areenalla tapahtui taas, kun 30 myyjää oli pystyttänyt pöytänsä tarjotakseen antimiaan Vimpelin kyläseuran järjestämällä Joulutorilla.

Alajärven Kaartuselta joulumyyjäisiin saapunut Satu Lepistö-Korhonen suosii kierrätysmateriaaleja kauniissa itsesuunnittelemissaan ja tekemissään käsityötuotteissaan.

Tarjolla oli muun muassa Vedon fanituotteita, pesiskalentereita, Vimpelin Joulu-, kylä- , Vimpeliläiset sodissa-kirjoja, leivonnaisia, kotikosmetiikkaa, hunajaa, puutuotteita, unkarilaisia herkkuja, joulukoristeita, marjatuotteita, kirppistavaraa, kuten lasten- ja naistenvaatetusta sekä tietenkin myös perinteisiä neulekäsitöitä sievien myssyjen, villasukkien ja neulepaitojen muodossa. Vimpelin kyläseuran toimesta oli myös kahviotoimintaa.

MAINOS
Joulumyyjäisissä oli tarjolla monipuolisesti tuotteita joka makuun ja mieltymykseen.

Aktiivisena päällä olevasta flunssakaudesta huolimatta väkeä riitti ja toripöydilläkin kävi kauppa kuumana.

Joulumyyjäisiin oli päättänyt suunnata myös Satu Lepistö-Korhonen Alajärven Kaartuselta.

Jo lapsena käsityökärpäsen pureman saanut Satu oli tuonut itsetekemiään ja suunnittelemiaan käsityötuotteitaan torille myytäviksi.

Hunajakukan jo 25-vuotta hunajan ja sienten nimiin vannonut Vuokko Honkaniemi kertoo käyttävänsä liharuokiin ahkerasti hunajaa ja vinkkaa lisäämään suppilovahverokeittoon lorauksen kahvia.

Tarjolla oli muun muassa sormuksia, kortteja, kissa- ja tonttukoristeita sekä kauniita rakkaudella tehtyjä prinsessa- ja merenneitonukkeja, jotka olivat puettuina kauniisiin, kimmeltäviin asuihin.

– Käsitöitä toteuttaessa tykkään tehdä omat kaavat. Parantelen kaavoja tehdessä ja ideat kehittyvät myös siinä mukana. Suosin kierrätysmateriaaleja, muun muassa myynnissä olevat kissat ja tontut olen toteuttanut kierrätysmateriaaleista, hyväntuulinen ja puhelias Satu kertoo tuotteitaan esitellen.

Ryhtinuoret Janna-Juulia Mäenpää ja Jussi Vihriälä.

– Ihan harrastuksenahan näitä tulee tehtyä, se on sellainen sisäänrakennettu juttu, joka pakottaa tekemään, hän naurahtaa.

– Nautin, kun ihmiset tykkää ja ostaa omakseen. Paras palkinto on, kun lapsi ihastuu johonkin käsitöistäni, oikein näkee sen ilonhehkun lapsesta, kun hän saa sen omakseen.

Ansioituneita urheilijoita muistettiin

Myyjäistapahtuman päätteeksi noustiin lavalle palkitsemaan kunnan vuoden ansiokkaimpia urheilijoita, liikkujia ja urheiluvaikuttajia.

Vimpelin kunnan vapaa-aikatoimen ja Vimpelin Vedon palkitsemistilaisuudessa nimettiin vuoden urheilijaksi 2022 Elmeri Anttila, jolla oli allaan saavutuksinaan SM-kulta superpesiksessä sekä superpesis-kärkilyöntitilaston ja Kultainen maila-äänestyksen voitot.

Jukka-Pekka Vainionpää palkittiin Vimpelin Vedon seuran parhaana pesäpalloilijana. Kuvassa myös palkitut Elmeri Anttila sekä Aleksi Lassila.

Pesisteema jatkui odotetusti huiman kultakauden seurauksena myös vuoden valmentajan saralla, vuoden valmentajana palkittiin Kari Kleemola.

Kunnon kuntalaisen pystin tänä vuonna poimi itselleen aktiiviliikkuja Leena Uusitalo, joka on ehtinyt toimia jo yli 40 vuotta lääkärinä Vimpelissä kannustaen ihmisiä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin.

Kunnon kuntalaisen valintakriteereinä on muun muassa, että henkilö on kunnostautunut paikallisen kunto- ja terveysliikunnan toteuttajana ja vaikuttajana, mielellään urheilusta useamman vuoden tausta ja eduksi katsotaan myös oma henkilökohtainen kunto- ja terveysliikunta.

Nämä kriteerit paukkuvat Leenan kohdalla kyllä rikki mennen, tullen ja palatessakin!

Muita palkittavia olivat ryhtinuoret Janna-Juulia Mäenpää ja Jussi Vihriälä, Vuoden nuori toimija Riina Utanen ja liikunnan erityispalkinnon sai Esko Hyyppä sekä vuoden menestyneimmät urheilijat muun muassa painissa, pesiksessä, koriksessa ja yleisurheilussa. Lisäksi kesän aikana Perjantai-Pinkaisuissa neljä kertaa tai enemmän juoksusuorituksen tehneet saivat palkintonsa pinkaisuistaan.

Annika Brander

MAINOS
Edellinen artikkeliVilla Väinölässä tapahtuu!
Seuraava artikkeliReko Järvilakeudella joulujakelu