-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Vuokko Möttönen SPR Perhon osaston uudeksi puheenjohtajaksi

Suomen Punaisen Ristin Perhon osasto hyväksyi syyskokouksessaan toimintasuunnitelman vuodelle 2023, joka perustui edellisten vuosien tapaan nälkäpäiväkeräyksen järjestämiseen, verenluovutustilaisuuksien järjestämiseen, ystävätoimintaan seurakunnan ja Eläkeliiton kanssa ja muihin hallituksen hyväksymiin toimiin tai koulutuksiin.

Ensiapukurssi pyritään myös järjestämään yhteistyössä naapurikuntien osastojen kanssa.

MAINOS

Toimintasuunnitelmaan kuului myös avustustoimintaan osallistuminen tarpeen mukaan hallituksen päätöksellä. Yhteistyötä tehdään Perhon seurakunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa avustustoiminnassa.

Osallistutaan sääntöjen mukaan myös piirikokouksiin ja valtakunnalliseen yleiskokoukseen. Kaikessa osaston toiminnassa on kuitenkin otettava huomioon aina pienet vapaaehtoisvoimavarat ja myös pienet taloudelliset resurssit.

Kokouksessa vahvistettu talousarvio vuodelle 2023 perustuu hyväksyttyyn toimintasuunnitelmaan.

SPR:n Perhon osaston hallituksessa on kuusi jäsentä, puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Tasavallan presidentin asetus Suomen Punaisesta Rististä määrittelee, että osaston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ja muut osaston hallituksen jäsenet valitsee osaston kokous kahden kalenterivuoden pituiseksi toimikaudeksi ja että sama henkilö voidaan valita osaston hallituksen puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi enintään kolmeksi peräkkäiseksi toimikaudeksi.

Osaston puheenjohtaja Olli Koivukoskella ja varapuheenjohtaja Tuula Kalliokoskella tulevat tämän vuoden lopussa toimikaudet täyteen.

Tulevan kaksivuotiskauden 2023-2024 puheenjohtajaksi valittiin syyskokouksen päätöksellä Vuokko Möttönen ja varapuheenjohtajaksi Päivi Kellokoski. Syyskokous valitsi osaston hallitukseen erovuoroisten tilalle vuosiksi 2023 ja 2024 seuraavat osaston jäsenluettelossa olevat jäsenet: Olli Koivukoski, Teija Laasala ja Eila Viitala.

Osaston hallitukseen valittiin eroa pyytäneen tilalle vuodelle 2023 Tiina Karhulahti. Varapuheenjohtajaksi valitun Päivi Kellokosken tilalle osaston hallitukseen valittiin loppukaudeksi 2023 Tuula Kalliokoski.

Hallituksessa jatkaa vuonna 2023 edelleen Helena Poranen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Katri Haukilahti ja varatoiminnantarkastajaksi Raija Hietaniemi.

Perhon osasto on myös mukana Hyvä Joulumieli -lahjakorttien jakamisessa yhteistyössä Perhon seurakunnan diakoniatyön kanssa. Osasto on saanut lahjakortit jaettavaksi Perhon vähävaraisille tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille jouluajan ruokaostoksiin.

SPR:n Perhon osasto on hyvillään siitä, että valtakunnallisella Hyvä Joulumieli-keräystuotolla on voitu tuoda jouluiloa 18 perholaiselle lapsiperheelle. Lahjakortit oikeuttavat ruokaostoksiin 1.-31.12.

Hyvä Joulumieli-keräys on järjestetty valtakunnallisesti jo 26 kertaa. Tämä keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys. Hyvä Joulumieli-keräys lähti alunperin liikkeelle vuonna 1997 Aamu-TV:n silloisen toimittajan Arto Nybergin aloitteesta.

Vuoden 2022 loppuun asti osaston puheenjohtajana toimii vielä Olli Koivukoski. Hän on toiminut SPR:n Perhon osaston puheenjohtajana yhtäjaksoisesti 34 vuotta. Ensimmäisen kerran hänet valittiin puheenjohtajaksi 7.10.1987 ollen siis osaston 7. puheenjohtaja perustamisvuodesta 1950 lukien.

Suomen Punaisen Ristin Perhon osasto on toiminut Perhossa yhtäjaksoisesti jo 72 vuotta, sillä sen perustava kokous on pidetty 30.10.1950.

Helena Poranen, SPR:n Perhon osaston sihteeri

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät