25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

K-market Veto mukana kierrättämässä jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi

Kinkkutemppu kierrättää jo seitsemättä joulua peräkkäin kotitalouksien joulukinkkujen ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään huimat 55,5 tonnia rasvajätettä.

– Etenkin joulun aikaan on tärkeää muistaa, etteivät paistinrasvat kuulu viemäriin – siksi onkin hienoa, että ne saa helposti kierrätettyä kauppareissun yhteydessä osallistumalla Kinkkutemppuun.

MAINOS

– Kinkkutempulla tuomme kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistamme, kuinka yllättäviäkin raaka-aineita voidaan kierrättämällä hyödyntää uudelleen, sanoo kauppias Ulla Laakso K-market Vedosta.

Viime vuonna Kinkkutemppu onnistui keräämään huimat 55,5 tonnia rasvajätettä suomalaisten kotitalouksien voimin. Tänä jouluna Kinkkutemppu innostaa jälleen suomalaisia kiertotaloustekoon. Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Yhden kinkun rasvamäärästä valmistetulla dieselillä voi huristella henkilöautolla jopa kolme kilometriä.

Paistinrasvat kierrätetään kartonkitölkeissä

Paistinrasva tulee tuoda keräyspisteeseen kartonkipakkauksessa kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkeissa rasvaa ei voi kierrättää. Paistinrasvojen keräyspisteitä on tänäkin vuonna ympäri Suomen ja niistä suurin osa sijaitsee K-ruokakauppojen yhteydessä.

Kaikissa K-Citymarketeissa on Kinkkutempun keräyspiste. Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai seitanin paistinrasvat. Paistinrasvojen palautusaika on 8.1. saakka ja keräysastia löytyy tänä vuonna muun muassa K-market Vedon yhteydestä.

Kiertotalous vaatii yhteistyötä

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä ja Kinkkutemppu on laajuudeltaan poikkeuksellinen hanke maailmankin mittakaavassa. Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 13 muun toimijan voittoa tavoittelemattomana yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri aloilta ja yhteiskunnan sektoreilta.

Kampanjan monivuotinen suosio onkin hieno esimerkki suomalaisesta kiertotalousosaamisesta, jossa uudenlaiset kumppanuudet ja yhteistyö ovat tärkeässä roolissa.

Tarkat keräyspisteiden osoitteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta: kinkkutemppu.com.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät