Hinaus Koskiselle yrityskaupan myötä raskas hinausauto isompiinkin haasteisiin

1450
Risto Koskinen ja Juha Latvala löivät kättä päälle yrityskauppojen kunniaksi. Latvala lopetti 22 vuotta kestäneen hinauspäivystyksensä ja myi liiketoimintansa sekä ison hinausautonsa Hinaus Koskiselle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläisen Hinaus Koskisen yrittäjä Risto Koskinen on ostanut paikkakunnan toisen alan yrityksen Hinaus Latvalan.

Yrityskaupan mukana Koskiselle tuli Latvalan kolmiakselinen iso hinausauto, jonka avulla päästään auttamaan myös pulaan joutuneita isompiakin autoja rekkoihin saakka.

MAINOS

Hinaus Latvala on toiminut paikkakunnalla jo 22 vuoden ajan, mutta nyt yrittäjä Juha Latvala luopui liiketoiminnasta, koska perheessä ei ollut sille jatkajaa luvassa.

Juha toteaa, että koska hän on tehnyt työtä yksin, niin kuluneet vuosikymmenet hän on ollut lähes joka päivä 24 tuntia vuorokaudessa puhelimen tavoitettavissa. Autoilijalle hätä voi tulla tien päällä milloin tahansa.

Hinausreissuja onkin tullut tehtyä monenlaisia ja moneen eri suuntaan, joten mieleen painuneita muistojakin riittää. Latvala kiittääkin kaikkia asiakkaita kuluneista vuosista luovuttaessaan työn jatkon nyt Koskiselle.

Risto Koskinen on tehnyt autoiluun liittyviä töitä vuosikymmeniä, mutta hinaustoiminnan hän aloitti vakavammin kolme vuotta sitten. Tähän saakka Ristolla on ollut hinausautona pienempi, kevyempi auto, jolla henkilöauto ja matkustajat kulkevat mukavasti kyydissä ja sillä pääsee myös pienempiin paikkoihin.

Tien päällä liikkuu kuitenkin myös raskaampaa kalustoa, työkoneita ja matkailuautoja, joten tarvetta isommalle hinausautolle on ollut. Yrityskaupan mukana tulleella Renaultilla saadaan nyt apua myös rekoille määrättyyn pisteeseen saakka. Saman kokoluokan hinausautoa saa lähialueilta etsiä Seinäjoelta saakka.

Valtaosa hinauksista Koskiselle tulee noin sadan kilometrin säteeltä Alajärveltä, mutta välillä on pitkiäkin hinauskeikkoja. Tarvittaessa autoja hinataan mihin saakka tahansa, kilometrit tai maakuntarajat eivät ole este.

Koskisella on sopimus Autoliiton kanssa ja sen myötä järjestelmät myös kaikkiin vakuutusyhtiöihin. – Autoliiton hinaukset tulevat Autoliiton kautta, mutta vakuutusyhtiöiden asiakkaat soittavat suoraan meille.

Hinausauton soittaminen onkin ensimmäinen toimenpide, kun matkanteko keskeytyy. Suoraan hinausautoon soittamalla, ilman puhelinjonotusta, meiltä apu tulee nopeasti vuorokauden jokaisena viikonpäivänä. Paikallisella yrittäjällä on myös hyvä paikallistuntemus ja jos auto hinataan korjaamolle, kuljettaja tietää mihin se kannattaa viedä.

– Tiedämme, kuka tekee sen tyyppisiä hommia mitä auto todennäköisesti vaatii ja usein tiedossa on sekin, kenellä ei sillä hetkellä ole pahoja jonoja korjaamolla, Koskinen kertoo.

– Teemme hinaukset kaikille vakuutusyhtiöille, joille lasku menee suoraan. Jos hinausvakuutusta ei ole, annamme tarjouksen. Hinaamme kaikkea mahdollista moottoripyöristä rekkoihin.

Kuka tahansa ei voi ryhtyä hinausyrittäjäksi, sillä toiminta vaatii liikenneluvan, rekkakortin, ammattipätevyystutkinnot ja jatkuvaa koulutusta. Varustetaso hinausautoissa on vaativa ja toiminta-alue on laaja. Tarvittaessa hinataan pitkiäkin matkoja ja matkan varrelle sattuu vaarallisiakin tilanteita, joten on tärkeää, että kuljettaja on tehtäviensä tasalla.

– Tässä ammatissa näkee monenlaisia tilanteita ja usein hinattavaa haettaessa näkee monenlaista draamaa, Koskinen ja Latvala toteavat.

Ihmiset ovat yleensä aina menossa johonkin, kun ovat autolla liikkeellä. On aikataulua ja sitten tulee pysähdys ja huoli remontin hinnasta.

Monesti vanhempien autolla liikkeellä olevilla nuorilla on lisäksi iso pelko siitä, mitä vanhemmat sanovat, jos on tullut kolhittua autoa jotenkin.

Vaikka vahinkoja autojen kanssa sattuu kautta vuoden, niin sesonkiaikakin löytyy. Se ei suinkaan ole talven liukkailla, vaan heinäkuussa. – Silloin kun ihmiset liikkuvat paljon, tulee vahinkoja. Kun jossain tehdään tietöitä, hinausautoa tarvitaan paikalle monet kerrat rengasrikkojen takia.

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa