Kennelliiton Kaverikoirakurssille kaivataan osallistujia Järviseudulta

548
Kennelliiton kaverikoirat tunnistaa työasustaan, eli oranssista huivista!
Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan kaverikoirat ja lukukoirat järjestävät Lapualla Vanha Paukku kulttuuri- ja yrityskeskuksessa kennelliiton kaverikoirakurssin, johon kaivataan osallistujia erityisesti nyt Järviseudun alueen kunnista.

Koulutus järjestetään viikonloppuna 11.-12. helmikuuta ja lauantai on koiraton teoriapäivä kello 10-16 ja sunnuntaina tehdään koirien soveltuvuusarviointeja. Tarvittaessa pidetään toinen arviointipäivä sunnuntaina 26.2., jos koiria on paljon.

MAINOS

Koiran ohjaajan tulee olla vähintään 18-vuotias ja Kennelliiton jäsen. Koiralla ikää tulee olla vähintään kaksi vuotta, sen pitää asua ohjaajan luona ja olla Kennelliiton koira- tai FIX rekisterissä. Rodulla tai roduttomuudella ei ole merkitystä, luonne ratkaisee.

Järviseudun Kaverikoirat toimintaryhmässä on tällä hetkellä 17 koiraa ja 18 koiraohjaajaa, joista koirattomia on kolme.

– Viime vuoden aikana useita koirakkoja jäi pois toiminnasta koirien eläköitymisen takia ja myös tänä vuonna koiria on eläköitymässä, joten uusia tarvittaisiin tilalle, kertoo Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin kaverikoiravastaava Eeva Ojala.

– Ryhmä ei voi tänä vuonna ottaa vakituisia vierailukohteita kuin neljä. Yksittäisiä käyntejä ja tapahtumiin osallistumisia ryhmä pyrkii tekemään, jos on resursseja. Kyselyitä vierailuille tulee jatkuvasti, mutta kohteita joudutaan jättämään jonoon resurssipulan takia.

Kaverikoirakursseja kennelpiirin alueella voidaan järjestää vuodessa enintään kolme ja ne on pidettävä eri paikkakunnilla. Osallistujia on oltava vähintään 15, jotta kurssin voi pitää. – Välttämättä emme saa tälle vuodelle lupaa toiselle kurssille, joten toivoisin mahdollisimman monen pääsevän Lapualle.

Järviseudun ryhmän toiminta-aluetta on Alajärvi, Vimpeli, Soini, Lappajärvi ja Evijärvi. – Soinissa ja Evijärvellä on vain yksi koirakko, Lappajärvellä ei yhtään eikä myöskään Lehtimäellä.

Viime vuonna Järviseudun ryhmä teki 38 vierailua kymmenessä eri kohteessa ja asiakaskohtaamisia oli 557. Näiden lisäksi ryhmän koirakot osallistuivat kahteen yleisötapahtumaan.

Koko Etelä-Pohjanmaan kennelpiirissä on kuusi toimintaryhmää, joissa on yhteensä 137 kaverikoiraa. Viime vuonna toimintaa oli 25 paikkakunnalla ja vierailuja on tehty 333 yhteensä 102 kohteessa. Asiakaskohtaamisia on ollut 4659.

Asiakasryhmät ovat suuruusjärjestyksessä vanhukset, lapset, vammaiset, mielenterveyskuntoutujat ja nuoret.

Etelä-Pohjanmaan alueen kaverikoirat ovat osallistuneet 77 yleisötapahtumaan, joissa hyvän mielen kohtaamisia on ollut lähes 10600

Kaverikoiratoiminta on EP:n alueella hyvin tunnettua ja arvostettua. Toiminnan turvallisuuteen luotetaan ja sen hyvää tekevät vaikutukset tunnistetaan.

Kurssi on ilmainen. Mukaan tulee ilmoittautua viimeistään 31.1. osoitteeseen vastaava@etelapohjanmaankaverikoirat.fi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa