0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Ready 4 Life tarjoaa töitä sekä koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia

Tarvitsetko tietoa erilaisista vaihtoehdoista opiskella ja työllistyä tai tietoa yrittäjyydestä sekä työ- ja harjoittelupaikoista? Tai suunnitteletko alanvaihtoa? Kaipaatko vapaa-aikaasi toimintaa?

Ready 4 Life – Järviseudun opinto-, rekry- ja harrastemessut kokoaa yhteen noin 60 näytteilleasettajaa Alajärven monitoimihallille.

MAINOS

Messuilla eri toimialojen yritykset ja organisaatiot tarjoavat kesätyöpaikkoja, mutta myös pidempiaikaisia työpaikkoja on tarjolla. Messuilla on myös hyvä tilaisuus tutustua työnantajiin ja kuulla yrityksien ja organisaatioiden tulevaisuuden työvoimatarpeista.

Lisäksi eri oppilaitokset esittelevät koulutustarjontaansa. Tarjonnasta löytyy sekä lukio- ja ammatillisia koulutuksia että korkea-asteen opintoja ammattikorkeakouluista ja yliopistoista. Paikalla on myös useita kansanopistoja.

Esittelypisteillä voit tavata opiskelijoita, joista useat ovat järviseudulta lähtöisin. Monitoimihallin pihalla voi tutustua RoboCont-rekassa robotiikan saloihin.

Mukana on ensimmäistä kertaa esillä myös harrastetoimintaa ja yhdistyksiä, jotka kertovat vapaa-ajan toimintamahdollisuuksista.

– On tärkeää että työn- ja opintojen ohella ihmiset löytäisivät mieleisen harrastuksen. Tästä syystä halusimme lisätä messujen tarjontaan myös vapaa-ajantoimijat, joilla on nyt loistava mahdollisuus houkutella uusia harrastajia ja toimijoita mukaan, kertoo nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä Alajärven vapaa-aikapalveluista.

Messut avaa Alajärven uusi elinvoimajohtaja Jaakko Aninko ja messujen juontajana toimii alajärveläinen opiskelija Mikko Viitasaari Vaasan ammattikorkeakoulusta.

Messujen ohjelmassa on mm. kierrätysmuotinäytös, musiikkia, ilma-akrobatiaa, hanmoodo-kamppailulajinäytös ja 4H-yrittäjien haastatteluja. Messuilla on mahdollisuus myös maksuttomaan ammattilaisen toteuttamaan CV-kuvaukseen.

Lisäksi tapahtumassa on Ohjaamon pitämä CV-paja, jossa saat vinkit ansioluettelon tekoon. Alajärven lukiolaiset pitävät tapahtumassa kahviota.

– Näille hieman uudenlaisille rekrytointi-, opinto- ja harrastemessuille kannattaa kyllä lähteä, jos uusi työpaikka, opiskelu tai harrastusmahdollisuudet kiinnostavat. Messut ovat tarkoitettu ihan kaikenikäisille ja Alajärven monitoimihalli tarjoaa siihen hyvät puitteet, toteaa ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula.

Ready 4 Life –messut torstaina 26.1. kello 11-17 Alajärven monitoimihallilla. Messuille on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Alajärven kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio ja yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, JAMI, JPYP, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli, Moms For Kids ry sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät