0.3 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Vältä liikkumista Valkealammelle ajetuilla hiihtosuunnistusurilla!

Järviseudun Rasti ja Lehtimäen Jyske järjestävät 4.-5.3. Valkealammen alueella ALU:n talvirastit, eli kaksipäiväiset hiihtosuunnistuskilpailut. Kyseessä ovat kansalliset kilpailut, joissa ratkotaan samalla ainakin ÖID:n ja Etelä-Pohjanmaan aluemestaruudet.

– Jos lumitilanne muuttuu muualla Suomessa edelleen huonommaksi, niin mahdollisesti mestaruuskisoja tulee Valkealammelle enemmänkin. Vähimmillään odotamme paikalle noin 200 hiihtosuunnistajaa, mutta muun Suomen lumitilanteen mukaan meille voi olla tulossa jopa 500 kilpailijaa, kertoo Unto Kortesalmi Järviseudun Rastista.

Lumitilanne Valkealammella on ainakin vielä hyvä ja kisojen järjestelyihin varaudutaan täysillä. Alueelle on ajettu maastoon moottorikelkalla uria joulukuulta saakka. Kisoja varten ajettava uraverkosto on noin 50 kilometriä alueen normaalin hiihtoverkoston päälle.

Maastoon ajetuilla moottorikelkkaurilla on luvallista hiihtää, mikäli hiihtäjä pysyy urilla eikä tee niiden väliin omia oikopolkujaan. Kaikki ylimääräiset jäljet maastossa sotkevat tulevia kisoja.

– Kelkalla alueella voi ajaa merkittyä kelkkauraa, muualla ajaminen ei olekaan sallittua kuin maanomistajille. Heidän toivotaan ajaessaan käyttävän tekemiämme uria. Tulevien kisojen kannalta on kaikkein pahinta se, jos maastoon ajetaan sikin sokin ylimääräisiä kelkkauria, Kortesalmi harmittelee.

Myöskään kävellen – tai enduropyörillä kuten nyt on tapahtunut – kelkkaurille ei pidä mennä! Vaikka pakkasten jälkeen urat tuntuisivat kantavan, niin pehmeisiin paikkoihin tulee nopeasti monttuja ja syviä uria. Jos siis maastoon ajetuille urille haluaa mennä, niin sukset jalkaan!

Kisojen jälkeen urilla voikin sitten vapaasti taas liikkua, mutta siihen saakka järjestäjät vetoavat alueella liikkujiin, että talkootyönä tehdyt työtunnit eivät menisi hukkaan, vaan urat jätettäisiin rauhaan.

– Mikäli jollakulla on Valkealammen läheisyydessä tarjolla majoituspalveluja, vaikka mökkiä vuokralle kisojen ajaksi, niin olkaapa yhteydessä! Kilpailijoita tulee ympäri Suomea ja kun tiedän mahdollisista vuokralla olevista kohteista, voin antaa tietoa eteenpäin, Kortesalmi vielä vinkkaa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät