0.7 C
tiistai 23.4.2024

Vimpelin Veto ja Alajärven Ankkurit kohtasivat

Veto ja Ankkurit kohtasivat Alajärven Pallohallilla miesten Superpesiksen Halli-SM avauksessa. Ensimmäinen jakso oli tiukkaa vääntöä, mutta toisella jaksolla Veto oli askeleen edellä. Ottelu päättyi Vimpelin voittoon 1-0 (2-2, 4-0).

Jakson ensimmäinen vuoro on molemmilta joukkueilta hermostunutta sisäpeliä. Ankkurit onnistui omassa sisävuorossaan rakentamaan kaksi kotiutustilannetta Riku Utaselle, mutta juoksuja ei taululle lisätty. Ankkurien ulkopeli oli ensimmäisessä vuorossa loistavaa lukkari Pyry Alasen johdolla ja Veto ei saanut miestä kakkospesää pidemmälle.

Toisessa vuorossa nähtiin jakson ensimmäiset juoksut ja niistä vastasi Veto. Ankkurit onnistui rakentamaan omalla vuorollaan yhden palon ajotilanteen, mutta Juho Ihamäen kotiutuslyönti kantoi kopiksi. Vimpeli sen sijaan käytti ensimmäiset kolmostilanteensa hyväksi ja siirtyi Janne Mäkelän sekä Elmeri Anttilan lyönneillä 2-0 johtoon.

Kolmas vuoro ei tuottanut juoksuja. Ankkurit onnistui rakentamaan yhden tilanteen ja ulkopeli oli vuorossa erinomaista ja Veto jäi ilman kolmostilannetta.

Jakson viimeisessä vuorossa Ankkurit avasi jakson juoksutilin ja tuli aloittavalla vuorolla tasoihin tilanteeseen 2-2. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Tuukka Etula. Hän veti kakkospesän päältä pallon hallin seinään ja Joona Peltokangas juoksi kotiin.

Juho Ihamäki vastasi tasoitusjuoksun lyönnistä vetämällä pallon komeasti väliin ja Nestori Yli-Sissala pinkoi kotiin. Tasoittavalla vuorolla Veto rakensi yhdellä palolla ajotilanteen ja lyömään asettu jokeritykki Jukka-Pekka Vainionpää. Vainionpää tinttasi kovan lyönnin, mutta Ville Keltikangas nappasi tämän etumiehenä kopiksi ja kaksi paloa taululle. Jakso tasataan lukemin 2-2.

Vedon peli aukesi toisella jaksolla. Ankkurien sisäpeli oli kehnoa läpi jakson.

Toisen jakson ensimmäinen juoksu nähtiin heti avausvuorossa. Vimpeli rakensi aloittavalla sisävuorolla tilannetta päälle ja siirtyi Vainionpään kumuralla 1-0 johtoon. Ankkurien sisäpeli sen sijaan takkusi vaikkakin yksi kolmostilanne rakentui viimeiselle lyöjälle Riku Utaselle.

Toisessa vuorossa Veto rakensi jälleen tilanteita päälle ja muun muassa jokerikaksikko Vainionpää sekä Mäkelä pääsivät yrittämään. Vainionpään vuorolla Pyry Alanen irroitti väärällä miehen kolmoselta ja Mäkelän yrityksestä koppari Mikael Penninkangas teki komean palon kotiin. Ankkurien sisäpeli takkuili jälleen toisessa vuorossa ja nollasarake jäi tulostaululle.

Veto oli kolmannessa sisävuorossa jälleen vahva ja siirtyi omalla aloittavalla 4-0 johtoon. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Matias Rinta-aho juoksuttamalla Mikko Vihriälän kotiin. Janne Mäkelä vastasi seuraavasta kahdesta lyömällä pallon takaa läpi hallin seinään.

Juoksujen tuojina kunnostautuivat Olli Heikkala ja Aleksi Lassila. Ankkurien sisäpeli oli vaikeaa myös kolmannessa vuorossa ja ratkaisevaan vuoroon siirryttiin Vedon 4-0 johtoasemassa.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurien ulkopeli oli loistavaa ja Veto ei saanut miestä edes kakkospesälle. Ankkurien kehno sisäpeli toisessa jaksossa jatkui myös neljännessä vuorossa ja jakso merkittiin Vedolle lukemin 4-0 sekä koko ottelun voitto jaksoin 1-0.

Joukkueiden parhaina palkittiin ottelussa Vedon kolme juoksua lyönyt Janne Mäkelä ja loistavasti lukkarina pelannut Ankkurien Pyry Alanen.