Talvilomalle startti Laskiaisriehasta – tarjolla vanhaa tuunattua ja uutta kivaa!

551
Monenlaista kivaa ja pääosin täysin maksutonta toimintaa perheille, lapsille ja nuorille ovat olleet ideoimassa mm. Alajärven kaupungin nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä ja 4H:n toiminnanjohtaja Mari Kaunisto ja toiminnanohjaaja Marjo Yli-Mannila, jotka tässä kurkkaavat nuorisotilojen ”kuulustelukopista”.
Mainos[adrotate banner="3"]

Koulujen talvilomaviikko tekee taas tuloaan ja Alajärvellä siihen otetaan startti ennakkoon, kun Laskiaisriehaa vietetään Karhumajalla tiistaina 21.2. kello 17-20.

– Viime vuonna laskiainen osui talvilomaviikolle, mutta vaikka niin ei ollut tänä vuonna, ei suosittuja laskiaisen tapahtumia silti haluttu hylätä, kertoo nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä. Karhumajalla käydään mäenlaskukisaa, herkutellaan lätyillä ja nokipannukahvilla, tehdään luontotaidetta ja seikkaillaan esteradalla.

MAINOS

Tapahtuman järjestää liikunta- ja nuorisopalvelut, Nelimarkka-museo sekä 4H.

Vastaava tapahtuma on luvassa Lehtimäen Valkealammella seuraavana sunnuntaina kello 12-15. Erona Karhumajan tapahtumaan on se, että Valkealammella pääsee myös moottorikelkan kyytiin ja mäenlaskukisa käydään huomattavasti hurjemmassa mäessä!

Varsinaiset loman alkajaiset ovat perjantaina 24.2. kello 17-22 nuorisotila Pysäkillä, jossa luvassa on turnauksia, laskiaispullapuffet ja hyvää seuraa. Illan järjestävät nuorisopalvelut ja Etsivä nuorisotyö.

Maanantaina 17.2. kello 10-16 on kestosuosikki, Pool race vesirata uimahallilla normaalilla uintimaksulla koko perheelle! Pool Race saapuu Alajärvelle jo neljättä kertaa eikä sen suosio osoita laantumisen merkkejä.

Talvilomalle rata varattiin jo syyslomalla, kun nähtiin että se vetää edelleen yhtä lailla kävijöitä pienistä koululaisista aikuisiin. Paikalle tullaan perheittäin ja radalla nähdään hurjia perheiden sisäisiä kilpailuja!

Maanantaina tapahtuu myös Myllykankaan koululla, johon 4H-yhdistys järjestää Talviloman puuhapäivän 6-12-vuotiaille. Luvassa on leikkiä, askartelua sekä ulkoilua. Ulkona on luvassa makkaranpaistoa, leikkejä ja lumitaidetta!

Mukaan tulee ottaa omat eväät ja päivä on ilmainen 4H:n jäsenille, muilta peritään pieni maksu.

Toinen 4H:n puuhapäivä järjestetään heti seuraavana päivänä tiistaina Lehtimäen nuorisoseuralla. Ulkosalla on luvassa pulkkamäkeä ja lumitaidetta.

4H:n toiminnanjohtaja Mari Kaunisto ja toiminnanohjaaja Marjo Yli-Mannila kertovat, että 4H pyrkii järjestämään toimintaa nimenomaan sivukylien lapsille, sillä keskustassa tarjontaa on paljon. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta päästä osallistumaan niihin.

Tiistaina 28.2. on vuorossa uutena Padel tutuksi -lajikokeilupäivä, joka on suunnattu 5-6 luokkalaisille kello 15.30-17 ja 13-16 vuotiaille kello 15.30-17. Päivän aikana pääsee tutustumaan lajiin ilmaiseksi. Aluksi on 30 minuutin opastus ja sen jälkeen tunti vapaata pelailua! Mailat ja pallot ovat veloituksetta käytössä.

Mukaan lajikokeiluun pääsee 20 nopeinta ilmoittautujaa per sarja. Päivän järjestää nuorisopalvelut ja Padel Club Alajärvi.

Tiistaina on aika myös toiselle lajikokeilulle! Paini tutuksi -lajikokeilupäivä kutsuu Alajärven Kuntoportille Hoiskoon, jossa 5-7 vuotiaiden nassikkapainit ovat kello 17, painikoulu + 8 vuotiaille kello 18 ja kuntopaini aikuisille ja yli 15 vuotiaille kello 19.

Illan aikana pääsee tutustumana painiin erilaisten harjoitusten kautta. Painin ohjaa Tiina Vainionpää. Mukaan mahtuu 16 nopeimmin ilmoittautunutta per ryhmä. Kokeilu on ilmainen ja sen järjestävät liikuntapalvelut ja Alajärven Kuntoportti.

Keskiviikkona 1.3. lähdetään laskettelemaan Lakikselle, missä hissi ja välinevuokrat ovat ilmoittautuneille kympin kappale. Mehua ja makkaraa on tarjolla. Yhteiskyyditystä ei ole järjestetty. Mukaan mahtuu 50 henkilöä.

– Viime vuonna Lakiksen päivä tuli äkkiä täyteen, saa nähdä mahtuvatko kaikki tällä kertaa mukaan, Lahdenperä miettii.

Torstaina 2.3. monitoimihallin täyttää Ninja Warriors -rata. Luvassa on uusia laitteita ja Tuomas vinkkaa, että nyt radalla on myös kaikkien aikojen paras laite! Kannattaa lähteä katsomaan, mikä se on!

Viime talvilomalla rata järjestettiin ensimmäisen kerran ja silloin oli eri ajat ala- ja yläasteikäisille, mikä aiheutti pienempien ryhmän ruuhkautumisen. Nyt rata on avoinna kaikille samaan aikaan kello 13-16, se on valaistu värivaloin ja on ilmainen. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan paikalle voi vain tulla etsimään omaa sisäistä ninjaansa! Suositusikäraja on 8 vuotta.

Lauantaina 4.3. päivällä kello 12-14 on kansallinen hiihtotapahtuma Kitron stadionilla koko perheelle. Hiihtopäivän ohessa on hiihtokoulua kello 12, leikkipistettä, eväsleipiä, lämmintä kaakaota ja mehua sekä nakkikeittoa soppatykistä niin pitkälle kuin sitä riittää!

Järjestelyissä ovat mukana liikunta- ja nuorisopalvelut, Ankkurien hiihtojaosto, 4H, EL Alajärvi ja Aaltoja ja Aarioita ry.

Lauantain ja talvilomaviikon kruunaa kello 18-20 Jäädisco JKH-Areenalla. Se järjestettiin ensimmäistä kertaa viime talvilomalla ja nyt hommaa on kehitetty eteenpäin, jäälle on saatu lisää toimintaa ja valoja. Luvassa on musiikkia, savua ja JPK:n pitämä kioski. Ilmoittautua ei tarvitse, mutta luistimet kannattaa ottaa mukaan, sillä jäälle saa mennä vain luistimilla.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa