24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Lähihoitajaksi Sedu Lappajärven opetuspisteestä

Sedu on järjestänyt lähihoitajakoulutusta Lappajärvellä vuodesta 2006 lähtien. Valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja Lappajärven opetusyksikköä on opiskelijoiden keskuudessa pidetty laadukkaana ja tiiviinä yksikkönä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer valitsi vuoden oppilaitokseksi Lappajärvellä toimivan Sedun lähihoitajakoulutuksen vuonna 2013. Jo silloin palkitsemisperusteissa kiiteltiin aktiivista työelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä ja monipuolisia oppimismenetelmiä.

MAINOS

Koulutusta on toteutettu sekä nuorille että aikuisille. Nuoret ovat hakeutuneet opintoihin pääsääntöisesti yhteishaun kautta. Aikuiset ovat aloittaneet opintonsa työvoimapoliittisena koulutuksena tai omaehtoisena.

Uusi ryhmä elokuussa

Nuorten määrän vähentyessä alueella koulutukseen hakeutumistapoja on tarkennettu. Lappajärvellä toteutettavaan lähihoitajakoulutukseen ei ole enää yhteishaussa omaa hakua, mutta sinne voi siirtyä opiskelemaan hakeutumalla yhteishaussa toiseen Sedun yksikköön.

Nuori voi hakeutua esim. Sedu Lapuan lähihoitajakoulutukseen ja ilmoittaa haastattelussa, että hän on halukas opiskelemaan Lappajärvellä.

Lisäksi elokuussa on Lappajärvellä suunnitteilla alkavaksi työvoimapoliittinen hoiva-avustaja sekä lähihoitajakoulutus, joiden toivotaan tuovan helpotusta alueen työvoimavajeeseen. Kyseisiin koulutuksiin voi hakeutua myös suorahakijana Sedun nettisivujen kautta, jos TE-toimiston hakukriteerit eivät täyty. Haku avautuu lähiviikkojen aikana.

Alueen työelämän toivomus on, että maakunnallinen hoitajakoulutus voisi jatkossakin toteutua Järviseudulla. Jos Lappajärvelle saadaan näiden hakujen kautta tarpeeksi hakijoita, siellä alkaa elokuussa uusi lähihoitajaryhmä palvelemaan työelämän tarvetta.

Tuija Mattila, koulutuspäällikkö, Sedu

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät