Keittiöremontti on nyt ajankohtainen – Omega-Keittiöllä vilkas alkuvuosi

453
Keittiöitä tehdään tänä päivänä mitä erilaisimmissa väreissä ja erilaisiin koteihin sopivin tyylein.
Mainos[adrotate banner="3"]

Maailmantilanteen synkistyessä viime vuonna, alkoi se näkyä myös Alajärvellä toimistoaan pitävän Omega-Keittiön asiakaskunnassa.

Kalustemyyjä Juha Karhukorpi kertoo, että kuluvaan vuoteen lähdettiinkin varsin aprikoivissa tunnelmissa. Vaikka tekemistä olikin koko ajan, normaalisti vilkas vuodenvaihde ei nyt saanut puhelinta soimaan, vaan tammikuu oli hiljaisempi aivan viimeiselle viikolle saakka.

MAINOS
Kalustemyyjä Juha Karhukorpi kertoo, että kuluvaan vuoteen lähdettiinkin varsin aprikoivissa tunnelmissa. Vuoden vaihteen hiljaisen hetken jälkeen kauppa on kuitenkin alkanut sujua ennakoitua paremmin.

Tammikuun viimeisellä viikolla tilanne sitten muuttui aivan yhtäkkiä. Nyt kysyntä on todella kovaa.

Omega-Keittiöllä on ollut toimisto Alajärvellä kolmen vuoden ajan. Yritys täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja sen tehdas on Haapavedellä ja pääpaikka Ylivieskassa. Alajärvellä ja sen ympäristökunnissa kauppaa tekevä toimisto on vakiinnuttanut asemansa hyvin.

Siinä missä aikaisemmin Juha Karhukorven juttusille saapuneista asiakkaista iso osa vasta haarukoi hintatasoa remontilleen, niin nyt kauppaa tullaan tekemään tosissaan. Nyt tehdään keittiöitä ja valtaosa kohteista on parikymmentä vuotta sitten rakennettuja omakotitaloja, joissa kyseessä on ensimmäinen keittiöremontti.

Vaikka viimeisen kuukauden aikana kauppaa onkin tehty paljon, niin keittiöremontista vielä kevään aikana haaveilevat eivät ole myöhässä. Tänään päätetyn kaupan kalusteet saa jo vaikka viikolle 14 tai siitä eteenpäin, sillä Haapaveden tehdas valmistaa jopa useita satoja runkoja viikossa.

Uudiskohteiden rakentaminen on tällä hetkellä vähäisempää, joten kuluttajakauppaan riittää volyymia.

Vaaleat sävyt yhä suosikkeja

Keittiöiden suosikkivärit ovat edelleen vaaleita ja pikkuhiljaa mukaan tulee muitakin värejä, kuin vain musta ja harmaa.

Karhukorpi kertoo, että väreissä suosikkeja ovat muun muassa hiekka, kashmir ja vaalea sammaleen vihreä, sen sijaan keittiöt joissa kaikki ovat valkoista, alkavat jo olla ohimennyttä muotia.

Suosituimmat keittiökaapistojen ovet ovat pinnoiltaan sileitä ja keittiöt linjakkaita, symmetrisiä ja yksinkertaisen näköisiä ulospäin.

Käytännöllisyys on arvossaan ja monelle esimerkiksi 90-luvulla keittiönsä edellisen kerran laittaneelle uutta on se, että nykyisin kaappeja ei paljon ole, vaan alakaapit ovat laatikostoja. Lisäksi yläkaapit ovat matalampia kuin ennen.

Moniin keittiöihin tehdään myös ns. aamiaiskaappi, johon saa sijoitettua mikron, kahvin- ja vedenkeittimet sekä muuta tavaraa ja oven siististi niiden eteen kiinni.

Sähköistä kauppaa tai paikan päällä mittaillen

Keittiöitä myydään nykyisin toimistolla, sähköisesti tai jos asiakas niin haluaa, paikan päällä mitaten.

Meille voi tuoda omat mitat ja suunnitelmat, toimistolla voidaan valikoida kaikki materiaalit ja niiden pohjalta tehdä suunnitelmat sekä tarjous.

Voimme käydä paikan päällä mittaamassa ja suunnittelemassa, tai mitat ja ideansa voi lähettää sähköpostilla ja tarjouksen saa nopeasti, Karhukorpi kertoo.

Omega-Keittiöt myy kalusteet asennuksella tai ilman ja remonttikohteisiin ne menevät usein ilman asennusta, koska lähes aina ennen asennusta on tehtävä myös lattiatöitä. Tällöin on helpompi sopia myös asennus samalle kirvesmiehelle, joka kunnostaa lattian.

Nyt onkin hyvä aika lähteä suunnittelemaan keittiön tai muiden tilojen kalusteiden uusimista, mikäli se on ajankohtaista. – Olemme tehneet kalusteasiat asiakkaalle helpoksi, riittää, kunhan ilmaisee tarpeen kalusteiden uusimiselle, niin me huolehdimme lopusta. Ilmaisen suunnitteluajan voi varata puhelimitse tai sähköpostitse, ja 3D-kuvat sekä tarjouksen saa parissa päivässä, Karhukorpi toteaa.

Tuula JokiahoMAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa