Hubi25 avasi ovensa Alajärvellä – yhteisöllinen työtila kiinnosti jo ennakkoon

Hubi25 otettiin virallisesti käyttöön nauhan leikkaamisella, jonka suoritti Alajärven kaupungin elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Airuina toimivat Hubi-tiimistä Marjo Vistiaho ja Eeva Arpala.

Alajärvellä Hoiskontie25:ssä avattiin viime torstaina uusi yhteisöllinen työtila Hubi25, joka on kiinnostanut etätyön tekijöitä jo ennakkoon. Avajaispäivänä HUBIlla oli jo neljä aktiivista käyttäjää, etätyön tekijöitä, joiden työpaikka on aikaisemmin ollut ”keittiönpöydän” ääressä kotona.

Hubi25:n yhteisömanageri Aana Vainio kertoo, että nämä testikäyttäjät ovat työskennelleet paikalla nyt parisen viikkoa ja samalla on saatu testailtua tilojen toimivuutta. Jatkossa tiloihin voi tulla työskentelemän kuka tahansa rekisteröitymällä tilojen käyttäjäksi.

MAINOS

– Tarjolla on seitsemän sermein erotettua työtilaa sähköpöytineen ja tämän lisäksi on popup -paikkoja oman läppärin kanssa työskenteleville.

Hyvin nopeasti käyttäjiltä on tullut jo kysymyksiä tilojen iltakäytöstä ja Vainio sanoo, että tämä toive arvattiinkin ennakolta. Siihen tullaan myös vastaamaan, eli huutoon ollaan vastaamassa.

Lisäksi tilojen yhteyteen tulee rakentumaan Studio H25, joka tarjoaa digitaalisia palveluja alueen yrittäjille ja yhteisöille.

Uudet yhteisölliset työtilat kiinnostivat laajasti avajaispäivänä torstaina. Vakituisia käyttäjiä tiloilla on jo neljä.

Vainio muistelee, että ensimmäisen kerran Hubi on noussut esille jo vuonna 2014, kun keskusteltiin Hoiskontie 25:n kehittämisestä. Nyt, yhdeksän vuotta myöhemmin, tilat ovat viimein käyttövalmiina.

– Korona-ajan etätyösuositukset vauhdittivat paikkariippumattoman työn yleistymistä myös maaseutualueilla. Etätyön tekeminen Alajärvellä tehdään houkuttelevaksi panostamalla tekemisen puitteisiin ja mahdollisuuksiin.

Hubi25:n eduiksi perinteisiin etätyötiloihin verrattuna voi mainita yhteisöllisyyden, jota korostetaan muun muassa kerran viikossa järjestettävin yhteisin aamukahvein, erilaisin tapahtumin tai vaikkapa nauttien kesällä kahvia, lettuja ja mansikoita terassilla HUBI25:n hulppeissa järvimaisemissa.

Virallisen tilojen avauksen suoritti Alajärven kaupungin elinvoimajohtaja Jaakko Aninko, todeten että etätyö on tätä päivää. Alle 35 vuotiaat työntekijät eivät koe kiinnostavaksi työpaikkaa, jolla ei ole tarjota etätyömahdollisuutta ja vastaavasti 25-34 vuotiaiden ikäryhmissä on nousussa halu asua väljemmin.

– Alajärvi tarjoaa tilaa asua, mutta myös palveluja. Monet kansainväliset yhtiöt tarjoavat tällä hetkellä työpaikkoja etätyö edellä, mutta toisaalta useimmat kaipaavat työpaikoilta sosiaalista verkostoa, epävirallisia keskusteluja kahvikupin äärellä.

– Hubi25 vastaa tähän tarpeeseen ja lisäksi täällä on mahdollisuus panostaa myös omaan hyvinvointiinsa, on järvimaisema, kuntosali, pingis- ja biljardipöytä taukojen ajaksi.

Aninko huomautti, että nykyaikainen työtila antaa myös alueella kesälomaa viettäville hyvän mahdollisuuden pidentää oleskeluaan, kun työt voi tehdä myös lomapaikkakunnalta käsin.

Hubi25 ja StudioH25 toimivatkin jatkossa alustana kohtaamiselle ja uuden oppimiselle. Tavoitteena on synnyttää uusia yhteistyökumppanuuksia ja innovaatioita, uusista kuvioista uutta liiketoimintaa.

Yritykset voivat hyödyntää paikkariippumatonta rekrytointia ja saada buustia toimintaan etärekrytoinneilla.

Alueen asukkaille yhteisöllinen työtila tuo mahdollisuuden opiskella, kehittyä valitsemallaan alalla ja työllistyä etänä.

HUBI25 hanketta toteuttavat yhteistyössä Järviseudun koulutuskuntayhtymä, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu OY, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy ja Aisapari ry kukin omalla panoksellaan sekä Etelä-Pohjanmaan liiton myöntämällä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla.

Tuula JokiahoMAINOS
Exit mobile version